Bakan Kaya, kardeşini ihya etti: Tam 1,5 milyonluk ihale!

Bakanlık koltuğunu yakınlarınaı zenginleştirmek için kullanan Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'dan adrese teslim ihaleler devam ediyor.

Bakan Kaya, kardeşini ihya etti: Tam 1,5 milyonluk ihale!

2015-2016 yıllarında Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin açtığı 3 ayrı “psikolojik destek hizmeti” ihalesinden toplam 1 milyon 30 bin TL’lik iş alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Fatih Belediyesi’nin AKP’li meclis üyesi ve aynı zamanda Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi olan Nazmiye Sümeyye Sayan’ın yüzü gülmeye devam ediyor. Sayan kardeşler arasında yasa ve etik dinlemeden devam eden ‘ihale dayanışması’ devasa bir zenginlik kaynağı oluşturmuş durumda.

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli‘nin haberine göre kardeş Sayan, 2015-2016 yılları arasında aldığı “psikolojik destek” ihalesini, 2017 yılında da aldı.

Belediye 26 Ocak 2017 tarihinde “2017 yılı Aile Danışma Merkezi Psikolojik Destek Seansları Hizmet Alım İşi” ihalesine çıktı. Yaklaşık maliyet toplam 6 bin 800 seans için 836 bin lira olarak belirlendi. İhaleye 2016 yılında olduğu gibi aynı 3 firma katıldı. Terapi Eğitim ve Sağlık Psikolojik Danışmanlık Şirketi 734 bin lira, Çare Aile ve Çocuk Eğitim Danışmanlık 816 bin lira, meclis üyesi Sümeyye Sayan’ın şirketi Digimed Eğitim Danışmanlık Şirketi de 673 bin 200 lira teklif verdi. Yapılan değerlendirme sonucunda ihale ekonomik açıdan en avantajlı teklifi sunan Digimed Eğitim Danışmanlık Şirketi ile 673 bin 200 liralık sözleşme imzalandı.

Muhalefet şerhini yazan CHP Gaziosmanpaşa Meclis Üyesi Cengiz Aydoğdu, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 28. maddesine göre belediye meclis üyelerinin görevleri süresince ve görevleri sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle belediye ve bağlı kuruluşlara karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremeyeceğini, komisyonculuk ve temsilcilik yapamayacağını belirtti. Bu ihalelerin etik ve yasal olmadığını vurgulayan Aydoğdu “Kamu İhale Kanunu açısından, bir İBB Meclis üyesinin İSKİ’den AĞAÇ A.Ş.’den BELTUR’dan ihale alması ne ise bir ilçe belediyesinden de ihale alması aynı şeydir. İBB meclis üyeleri ilçe belediyelerinin bütçelerini onaylarlar. Onların iş ve işlemleri ile ilgili komisyonlarda görev, mecliste karar alırlar. Bu nedenle ilçe belediyelerinden ihale almaları yasalara aykırı” dedi.

http://gazetemanifesto.com/2017/04/04/fatma-betul-sayan-kayanin-kardesi-de-ihalelerin-fatihi-752-bin-liralik-ihale-sevinci/

http://gazetemanifesto.com/2017/03/17/aile-bakaninin-kardesinin-akceli-isleri-ortaya-cikti/