Bakan Eroğlu: Erbakan'ın oyları bayrak, ezan, şehit düşmanlarına gidiyor

Orman ve Su İşler Bakanı Eroğlu, Saadet Partisi'ne verilecek oylar için "Vay bre gafiller. Hocamın ifadesiyle, 'sizi gidi sizi gafiller" dedi.

Bakan Eroğlu: Erbakan'ın oyları bayrak, ezan, şehit düşmanlarına gidiyor

Orman ve Su İşler Bakanı Eroğlu, ‘Cumhur İttifakı’nda yer almayan Saadet Partisi’ne verilecek oyların “bayrak, şehit, ezan düşmanı kişilere gideceğini” öne sürdü.

Partisinin seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar’da konuşan Eroğlu, ‘FETÖ’nün MHP’yi “ele geçirmeye çalıştığını” ancak başaramayınca ‘İYİ Parti’nin kurulduğunu iddia etti.

“Fakat Devlet Bahçeli bu oyunu gördü ve oyunu bozdu. FETÖ, MHP’yi ele geçiremedi.” diyen Eroğlu,  “Ama ne yaptı? Ondan ayrılanlara dedi, ‘Siz bir parti kurun, adı İP olsun’. İP’in ipiyle kuyuya inilmez. İP’in ipi doğrudan Pensilvanya’ya bağlı.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra sözü Saadet Partisi’ne getiren Eroğlu, “Bir de Temel Karamollaoğlu’na ne oluyor, onu da anlayamadım. Yani Erbakan hocayla yakın çalışan biriyim. Erbakan hocanın bu ittifakta oyları kime gidiyor? İşte bayrak, şehitler düşmanı, ezan düşmanı kişilere gidiyor. Dolayısıyla kemikleri sızlar. Bugün Sandıklı ilçesinde gördüm, 10 kişi toplanmış, Temel’in resmiyle dolaşıyorlar. Vay bre gafiller. Hocamın ifadesiyle, ‘sizi gidi sizi gafiller’. Dolayısıyla onlara ancak böyle söylenir.” dedi.