Bakan Canikli'den Suriye'nin 'uçakları vururuz' açıklamasına yanıt

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, hazırlıkları devam eden Afrin operasyonuna ilişkin soruları yanıtlarken, Suriye'nin dün yaptığı 'uçakları vururuz' açıklaması için de konuştu.

Bakan Canikli'den Suriye'nin 'uçakları vururuz' açıklamasına yanıt

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, son dönemde peş peşe açıklamaların geldiği Afrin operasyonuna ilişkin, ”Harekat için şartları olgunlaştırıyoruz. Afrin’de tüm terör hatları ortadan kaldırılacak” dedi.

Partisinin yayın organı A Haber‘de konuşan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, olası Afrin operasyonunun ‘Türkiye’nin uluslarası hukuktan doğan hakkı olduğunu’ öne sürdü.

Canikli, dün Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat’ın yaptığı, Türkiye’nin bölgede hava saldırısı yapması halinde Suriye’nin hava savunma sisteminin Türkiye’ye ait uçakları vurmaya hazır olduğu yönündeki açıklamasına da “Rejimin kendi başına bu tür söylemleri hayata geçirme kapasitesi son derece sınırlı.” diye yanıt verdi.

Canikli’nin açıklamaları şöyle:

Şartları olgunlaştırıyoruz

Terör tehdidi gerçektir ve büyüktür. Tehdit seviyesi her geçen gün yükseliyor. Harekat için şartları olgunlaştırıyoruz. Bu harekat yapılacak. Muhtemel kayıplarımızın da en aza indirilmesi için gerekli tüm şartların olgunlaştırılması gerekiyor. Bu hassasiyetimizi harekatın her aşamasında uygulamaya geçireceğiz.

Rusya çekilecek

PYD’ye en büyük silah desteğini ABD sağladı. Rusya, Afrin’den askeri varlığını çekecek.

Suriye’nin ‘Türkiye’nin uçaklarını düşürürüz’ açıklaması

Bu ortamda bunların hepsi mümkün. Rusya’nın rejime çok büyük destek verdiğini biliyoruz ve rejimin aktif silahlı gücü de başka ülkeler tarafından temsil ediliyor. Rejimin kendi başına bu tür söylemleri hayata geçirme kapasitesi son derece sınırlı. Ama realiteye baktığımızda arazide olan ülkeler var rejime destek olan ülkeler de dahil olmak üzere. Bu hamleye sadece rejimin bir düşüncesi olarak görmemek gerekiyor.”

http://gazetemanifesto.com/2018/01/18/son-dakika-suriyeden-turkiye-aciklamasi-yok-etmeye-haziriz/