Bak şu konuşana: Karşımızdaki en zorlu düşmanımız cehalettir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, başında olduğu kurumun gericiliğin ana odaklarından biri olmasına bakmadı, "Karşımızdaki en zorlu düşmanımız cehalettir." dedi.

Bak şu konuşana: Karşımızdaki en zorlu düşmanımız cehalettir

Son olarak gerici tarihçi Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesiyle tepkilerin odağında olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, konuyla ilgili açıklama yapmaktan günlerdir uzak dururken, “cehalet” tehlikesine dikkat çekti.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “TDV Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) 2018-2019 Faaliyet Yılı” açılış programında konuşan Erbaş, “Karşımızdaki en zorlu düşmanımız cehalettir. Cehaletin üstesinden gelmenin yegane yolu da hayatımızın her alanını bilgiyle donatmaktan geçmektedir. Zira bilgiyle yüceldikçe hikmetle beslendikçe, cehalet ortadan kalkacak, yüreklerimiz muhabbetle birleşecektir.” dedi.

Başında bulunduğu kurumun da önemli rolüyle özellikle eğitimde sistemli şekilde gerici dönüşümün politikaları uygulanırken Erbaş “Diğer yandan eğitim konusuna yalnızca okul ve öğretmen merkezli değil, hayatın tamamında ve herkesin katılabildiği bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşmamızın da oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Gerektiğinde çalıştığımız ortamı mektep haline getirebilmek, bilgi üretilen bir yer haline getirebilmek.” diye konuştu.

Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı ve KAGEM’in bu yolda olduğunu iddia ederek “Bugün özellikle, kadın ve gençliğe yönelik eğitimin hayati bir öneme sahip olduğu açıktır. Zira bilgi, değer, erdem ve güzel ahlak ekseninde toplumun yücelmesi ve daha iyi bir gelecek inşası kadınlarımız ve gençlerimiz eliyle gerçekleştirilecektir.” dedi.