Bahreyn'den İsrail'in Kudüs hamlesine destek

Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife, Avustralya tarafından Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınması kararına destek verdi.

Bahreyn'den İsrail'in Kudüs hamlesine destek

Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife, Avustralya tarafından Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınması kararına destek verdi. Al Halife, Arap Birliği’nin Avustralya’nın kararına tepki göstermesini ise ”sorumsuz bir açıklama” olarak niteledi.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından geçtiğimiz günlerde Avustralya da desteğini açıklayarak İsrail’deki elçiliğini Kudüs’e taşıyacağını duyurmuştu. Söz konusu karara Arap Birliği tarafından sert tepki gösterilmiş, Avustralya’yı kınayan bir açıklama yapılmıştı.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife ise sosyal medyadan yayımladığı bir mesajla Arap Birliği’nin bu tutumunu eleştirerek ‘sorumsuz bir açıklama’ yorumunda bulundu.

Al Halife, Twitter’dan yaptığı açıklamada ”Avustralya’nın kararı, başta Filistin’in başkenti Doğu Kudüs olmak üzere Filistinlilerin meşru taleplerine dokunmadığı gibi Arap barış girişimine de dokunmamaktadır. Bunu en iyi bilen Arap Birliğidir” ifadelerine yer verdi.