Bahçeli'nin Erdoğan'la ittifak çıkışına CHP'den yanıt

MHP-AKP ittifakı konusuyla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gelen ''2019'' çıkışına CHP Yerel Yönetimler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun'dan yanıt geldi.

Bahçeli'nin Erdoğan'la ittifak çıkışına CHP'den yanıt

MHP-AKP ittifakı konusuyla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den gelen ”2019” çıkışına CHP Yerel Yönetimler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’dan yanıt geldi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 2019 seçimlerinde partisinin Cumhurbaşkanlığı için aday göstermeyeceğini ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini söyleyerek “MHP, Cumhurbaşkanlığı adayı göstermeyecektir. Anayasada beraber hareket ettiğimiz parti ile beraber sonuç almak Türkiye’nin hayrına olacağı inancındayız. Herhangi bir sebeple sayın Recep Tayyip Erdoğan aday olmaktan vazgeçerse, başka türlü gerekçeler ortaya konulursa kendisinin bileceği iştir. 7 Ağustos’ta başlatılan ruha MHP sadıktır. Yenikapı meselesini de iyi anlamak lazımdır” diye konuştu.

Bahçeli’ye: ”Yakında partisini de kapatır hep beraber AKP’ye gidebilirler”

Bahçeli’nin bu çıkışına CHP’den yanıt geldi. Birgün’de Yaşar Gökdemir’e konuşan CHP Yerel Yönetimler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Bahçeli’nin açıklamalarına şaşırmadığını belirterek, ”Zaten bugüne kadar davranışları, beyanatları, kararları zaten bu yönde. Artık MHP koalisyon ortağı mı diyelim yoksa AKP’nin içinde bir parti mi diyelim, bugüne kadar gösterdiği yapı zaten destekleyen bir yapı” diye konuştu.

Birgün’e konuşan CHP’li Torun’un açıklamaları şu şekilde:

“Yani muhalefetteki bir siyasi parti bugünden, daha ortada bir şey yokken böyle bir ifade kullanıyorsa demek ki o siyasi partinin koalisyon ortağıdır veya onun emrine, onun güdümüne girmiş demektir. Sonuçta bugüne kadar gerek meclisteki gerek sonrasındaki tutumu tamamen AKP’yi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı destekler vaziyettedir. Bu şaşırtıcı bir şey değil. Belki yakında partisini de kapatır hep beraber AKP’ye gidebilirler.”

“Geleceklerini herhalde o anayasada hazırlamışlardır. Bu anayasayı AKP ile MHP birlikte hazırladı. Kendi siyasi gelecekleri için de mutlaka bir güvence almışlardır. Biz önümüze bakıyoruz, demokrasiden yana olanları birleştirerek mutlaka demokrasinin kazanacağına olan inancımızı devam ettiriyoruz. Önümüzdeki seçim tek adam yönetiminden yana olanlarla demokrasiden yana olanlar arasında olacak ve demokrasi kazanacak.”