"Bahçeli'nin açıklaması sonrası cezaevlerinde büyük gerginlik başladı"

MHP lideri Bahçeli'nin genel af ısrarını "cezaevlerinde isyan çıkabilir" diyerek sürdürmesi sonrası cezaevlerinde büyük gerginlik çıktığı öne sürüldü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği cezaevindeki tutuklulara genel af önerisini yinelemişti.

Açıklamalarını bir adım öne taşıyan Bahçeli, cezaevlerinde isyan başlayabileceğini öne sürerek “Cezaevindekiler kader kurbanı olmaktan çıkıp FETÖ’nün, PKK’nın kurbanı haline gelir, seçime 1 hafta 10 gün kala bir talimat ile isyan başlatırlar ise ne olur?” diye sormuştı.

Bahçeli’nin bu çıkışı ardından Habertürk yazarı Sevilay Yılman, kendisine ulaşan yargıdan bir ismin önemli bir uyarıda bulunduğunu yazdı. Yılman, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: “Az önce bu yorumum üzerine yargıdan önemli bir isim aradı ve çok ciddi bir uyarıda bulundu. Bahçeli’nin bu açıklamasının isyana teşvik manasına geldiğini ve bu açıklama nedeniyle isyan çıkacak korkusu ile şu anda cezaevlerinde büyük bir gerginlik yaşandığını söyledi.”

Yılman’ın paylaşımları şöyle: