Bahçelievler'deki bomba yüklü araçla ilgili yeni gelişme

İstanbul Bahçelievler'de polis tarafından aranan bir minibüste patlayıcı bulunmasıyla ilgili 4 kişi daha tutuklandı.

Bahçelievler'deki bomba yüklü araçla ilgili yeni gelişme

İstanbul Bahçelievler’de polis tarafından aranan bir minibüste patlayıcı bulunmasıyla ilgili 4 kişi daha tutuklandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, 13 Aralık’ta Bahçelievler’de bulunan bombalı minibüs soruşturması kapsamında aranan  G.B.’nin İstanbul’a geldiğini belirledi. TEM ekipleri geçtiğimiz hafta çarşamba günü G.B.’nin birlikte gezdiği şüphelileri de belirleyerek adreslerine operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonda G.B., ile H.B., A.B. ve M.Ş.D. gözaltına alındı. Sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilen 4 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından dün sevk edildikleri adliyede çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. G.B’nin minibüsün yakalanmasından sonra PKK’nın kırsal kardosuna katıldığı bir süre sonra İstanbul’a geldiği öne sürüldü.

Polis ekiplerince, 13 Aralık’ta Bahçelievler Mahmutbey 18. Sokak’ta park halindeki beyaz renkli bir minibüste yapılan aramada, düzenekli şekilde 60 kilogram ‘RDX’, ‘PETN’ ve ‘HMX’ türü patlayıcılar ve patlayıcıyı güçlendirmek için yerleştirilmiş yüklü miktarda alüminyum tozu ele geçirilmişti. Olayla ilgili gözaltına alınan 20 kişiden 11’i tutuklanmıştı.