Bahçelievler katliamı: Bundan 40 yıl önce 7 TİP'li genç faşistler tarafından katledildi

Bundan 40 yıl önce 8 Ekim tarihinde Ankara Bahçelievler'de Abdullah Çatlı ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde olduğu Bahçelievler katliamında Türkiye İşçi Partisi üyesi yedi genç faşistler tarafından katledildi.

Bahçelievler katliamı: Bundan 40 yıl önce 7 TİP'li genç faşistler tarafından katledildi

Bundan 40 yıl önce 8 Ekim tarihinde Ankara Bahçelievler’de Abdullah Çatlı ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun da içinde olduğu Bahçelievler katliamında Türkiye İşçi Partisi üyesi yedi genç faşistler tarafından katledildi.

Haluk Kırcı tarafından tarafından işlenen cinayetlerde Ünal Osmanağaoğlu, Bünyamin Adanalı, Ercüment Gedikli, Mahmut Korkmaz, Kadri Kürşat Poyraz, İbrahim Çiftçi ve Osman Engin de yer almıştı.

Adı geçen faşist güçler tarafından planlanan ve hayata geçirilen katliamda Türkiye  İşçi Partisi üyesi 7 kişi,  Latif Can, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses, Osman Nuri Uzunlar, Serdar Alten, Faruk Ersan ve Salih Gevence katledilmişti.

Öldürülen gençlerden Faruk Ersan ve Salih Gevence Eskişehir yoluna götürülerek kafalarına sıkılan kurşunlarla, diğer beş kişiden dördü evde kurşunlanarak, diğeri ise havluyla boğularak öldürülmüştü.

Türkiye’nin Bahçelievler katliamı davası acısı

Katliamın şüphelilerinden ve katliamı tasarlayanlardan olduğu bilinen Abdullah Çatlı olayın hemen arkasından kaçtı. Yakalanamadı. 1996 tarihinde Susurluk kazasında öldüğü söylendi.

Katliamın birinci elden uygulayıcısı Haluk Kırcı yedi kere idama mahkum edildi. 1996’da yakalandığı gün emniyetten kaçtı. 1999’da yeniden yakalandı. 18 Mart 2004 tarihinde tahliye edildi. Ekim 2004’te Ukrayna’da yakalandı. 27 Mayıs 2010’da tekrar tahliye edildi. 8 Şubat 2011 tarihinde tekrar tutuklandı ve 4 Şubat 2015 tarihinde tahliye oldu. En son MHP kongresinde ortaya çıktı.

Ünal Osmanağaoğlu, 1999 yılında Kuşadası’nda yakalandı ve yedi kez idam cezasına çarptırıldı. Kemal Türkler’in öldürülmesiyle ilgili sanık olarak yargılandığı dava 1 Aralık 2010 tarihinde zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırıldı. “3. Yargı Paketi” olarak bilinen yasal düzenleme doğrultusunda 10 Temmuz 2012’de tahliye edildi. 30 Haziran 2014 tarihinde öldü.

Bünyamin Adanalı, 1999 yılında Pendik’de yakalandı ve yedi kez idam cezasına çarptırıldı. “3. Yargı Paketi” olarak bilinen yasal düzenleme doğrultusunda 10 Temmuz 2012’de tahliye edildi.

Ercüment Gedikli, 1980 yılında yakalandı. Aldığı idam cezası müebbete çevrildi ve 1991 yılındaki afla salıverildi.

Diğer faillerden Osman Engin 15 Nisan 2013 tarihinde yakalandı. Hakkındaki ceza sebebiyle cezaevine gönderildi. İbrahim Çiftçi İzmir Alsancak’ta bir kahvehanede uğradığı el bombalı saldırıda öldürüldü. Mahmut Korkmaz 1987 yılında yakalandı 1991 yılındaki afla bırakıldı. Kadri Kürşat Poyraz ise bugüne kadar yakalanamadı.