Bahçeli facia açıklamasında da 'başkanlık sistemi'ni övdü

MHP lideri, 24 kişinin yaşamını yitirdiği tren faciasına ilişkin açıklamasında da 'başkanlık sistemi'ne methiye düzmeden edemedi.

Bahçeli facia açıklamasında da 'başkanlık sistemi'ni övdü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tekirdağ Çorlu’da meydana gelen faciayla ilgili yaptığı açıklamada da Saray propagandası yapmayı ihmal etmedi.

“Edirne Uzunköprü ile İstanbul Halkalı arasında seyir halinde bulunan bir trenin altı vagonundan beşinin raydan çıkarak devrilmesi neticesinde tam bir facia yaşanmıştır. Mezkur banliyö treninin Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi ile Balabanlı köyü arasında dray yaptığı anlaşılmaktadır.” diyen Bahçeli, “Üzüntümüz hakikaten ve hassaten çok büyüktür.” ifadelerini kullandı.

MHP lideri açıklamasının devamında ise sözü Saray ittifakı ve başkanlık sistemine de getirmeden edemeyip, “Türkiye’nin sistemsel reformla yükselişe geçtiği tarihi bir an ve aralıkta böylesi bir kazayla karşılaşılması milletimizi haklı olarak derinden yaralamış, sevgi ve sevinçle çarpan kalpleri elbette hüzünlendirmiştir.” dedi.

Faciaya neden olarak Başbakanlığın ve Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalarda dile getirdiği “yoğun yağışlar”ı işaret eden Bahçeli, yine de ihmal varsa açılan soruşturmaların sonuca başlanması gerektiğini belirtti.