Bahçeli: Erdoğan'a geçmişte ne söylediysem arkasındayım, ama..

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Erdoğan'a yönelik geçmişte dile getirdiklerinin arkasında olduğunu söyledi.

Bahçeli: Erdoğan'a geçmişte ne söylediysem arkasındayım, ama..

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’ndaki ortağı AKP’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik geçmişte sarfettiği sert sözlerin hala arkasında olduğunu söyledi.

Bahçeli, NTV-Star TV ortak yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan’a yönelik geçmişte dile getirdiği sözlere ilişkin de değerlendirme yaptı.

“Şu an için Recep Tayyip Erdoğan rakipsiz görünüyor. Neden görünüyor? 16 yıllık icraatının içerisinde yaptıklarını ve yapacaklarını halkla paylaşıyor.” diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

“Şimdi ben bunu söylüyorum ama Recep Tayyip Erdoğan Bey’i hem AKP Genel Başkanı hem başbakan olarak en fazla eleştiren, sert eleştirilerde bulunduran kişilerden bir tanesiyim. Hangi grubumda ne eleştiri yapmışsam kitap haline gelmiştir. Hepsi CD’ye alınmıştır. Bunlarda ne söylemişsem aynısını muhafaza ediyorum, altından imzamı da çekmiyorum. Ama 15 Temmuz’dan sonra çok şey değişmiştir Türkiye’de.”

Bahçeli, 15 Temmuz’un ülkedeki herkesi bir araya getirebilecek çok büyük bir darbe ve ihanet olduğunu ifade ederek, “Bu olaylar karşısında 15 Temmuz’u görüp 251 şehidimiz, 2 bin 194 gazimizin olduğu bir dönemde hala kalkıp filan tarihte şunu söylemiştik, falan tarihte bunu söylemiştik diye birbirlerimize husumeti geliştirmenin bir manası yoktur. Bu devlet adamlığıyla da siyasetle de bağdaşmaz. Dün ne eleştirmişsek o günkü geçerli eleştirilerdir.” diye konuştu.