Bahçeli 'ekmek kampanyası' hakkında yeni açıklamalarda bulundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekmek zamlarının ardından halkla alay edercesine başlattığı 'ekmek kampanyası' hakkında yeni açıklamalarda bulundu ve kampayanın yaygınlaşmaya başladığını iddia etti.

Bahçeli 'ekmek kampanyası' hakkında yeni açıklamalarda bulundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekmek zamlarının ardından halkla alay edercesine başlattığı ‘ekmek kampanyası’ hakkında yeni açıklamalarda bulundu ve kampayanın yaygınlaşmaya başladığını iddia etti.

Parti Genel Merkezi’nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Bahçeli, Ticaret Bakanlığı’nın ‘yüzde 15 zam iddiaları doğru değil’ açıklamasını memnuniyet verici olarak tanımladı.

Fikir babası olmakla övündüğü ‘askıda ekmek’ projesine dair ise “Başlattığımız proje yaygınlaşmaya başladı. Milli ve sosyal dayanışmanın tezahürü olan bu projeyle varlıklı aileler yoksul kardeşlerimize, vatandaşlarımıza el uzatıyor, hatırlıyor, yardımlaşmanın erdemini gösteriyorlar. Askıda ekmek sosyal bir kurumdur. Türk toplumculuk anlayışının bir eseridir. İnanıyorum ki Askıda ekmek Projesi tüm yurt sathında karşılık bulacak vatandaşlarımız tarafından sahiplenilecektir. Bir elin verdiğini diğer el elbette görmeyecektir. Muhtaç kardeşlerimizin karnı doyacaktır.”

Ticaret Bakanlığı bugün konuya ilişkin bir açıklama yapmış ve ekmek fiyatlarının illerde ve ilçelerde esnaf ve sanatkarlar odaları ve ticaret odaları tarafından belirlendiğini iddia etmiş, ekmeğe yüzde 15 zam yapıldığı yönündeki iddiaları asılsız olarak nitelemişti. Bütün bu iddialar bir yana, ekmek pek çok ilde zamlı fiyatlarıyla satılmakta.