Bahçeli AKP ile ittifak yapmayacaklarını açıkladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu, 'Cemal Kaşıkçı cinayeti', 'ittifak', 'Öğrenci Andı' ve 'af teklifi' tartışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bahçeli AKP ile ittifak yapmayacaklarını açıkladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’yle ‘Af teklifi’ ve ‘Öğrenci Andı’ tartışmalarının ardından gözlerin çevrildiği partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmeyle ilgili, “Kaşıkçı’nın kimin emriyle öldürüldüğü net değil, tüm oklar veliaht prensi işaret ediyor” dedi.

MHP lideri, 31 Mart seçimlerine ilişkin ise, “Kendi yolumuzu sadece kendimiz çizeceğiz. Yerel seçimlere kendi adaylarımızla, kendi amblemimizle katılıp Türkiye’nin her seçim bölgesinde demokraik mücadelemizi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ: BAŞKONSOLOS NASIL DÖNDÜ?

Günlerdir Cemal Kaşıkçı’yı konuşuyoruz. Dünya gündemine oturan bu meseleyle ilgili yorumları, spekülatif haberleri duyuyoruz. Başkonsolosluğa giren ve kendisinden haber alınamayan Kaşıkçı, uluslararası krize dönüşmüştür. S. A. yönetimi 18 gün sonra dikkat çeken bir açıklama yapmıştır. Kaşıkçı, bir arbede sonucu hayatını kaybetmiştir. Kaşıkçı’nın başkonsoloslukta boğulduğu, Riyad’dan gelen adli tıp uzmanı tarafından parçalara ayrıldığı güçlü şekilde ileri sürülmüştür. Karşımızda bir cinayet vardır. Oklar veliaht prensi işaret etmektedir. Cinayetin tüm yönleri açıklığa kavuşturulacaktır, temennimiz de budur. Cumhurbaşkanı’nın bugünkü açıklaması da kafa karışıklıklarını telafi edecektir. Bizim için muamma ilişki ağları ve cevaplanması gereken sorular vardır. Evlilik belgesi için Kaşıkçı’nın İstanbul’a yönlendirilmesi hangi karanlık akla hizmet etmektedir. Suç mahali olarak neden İstanbul seçilmiştir? Bu şahıs gerçekte kimdir? Veliaht Prens Selman cinayetin neresindedir? Başkonsolos tıpkı papaz gibi elini kolunu sallayarak nasıl ülkesine dönebilmiştir? Kaçması ve bunun da seyredilmesi yanlıştır, skandaldır.

MHP’NİN MİSYONU: NE SÖYLEMİŞSEK TÖREYE UYGUNDUR

MHP gücünü milletinden ilhamını tarihinden alır. Bizim için verilmiş sözler dönemsel ve gelip geçici değildir. İlkelerimiz vardır ülkülerimiz vardır. Dik başlıyız tok bakışlıyız. Özümüz birdir sözümüz doğrudur. Yalan nedir bilmeyiz. Gerçekleştirilmeyi bekleyen hayallerimiz tutulmayı bekleyen vaatlerimiz kucaklanmayı bekleyen geleceğimiz vardır ve vuslat şafağı bir gün muhakkak sökecektir. Neyi teklif etmişsek sonuna kadar savunuruz. Töre yani adalet devletin düzeni kuruluşu gücü demektir. Ne söylemişsek töreye uygundur.

AF TEKLİFİ: ARKASINDAYIZ

24 Eylül 2018 Pazartesi günü TBMM’ye sunduğumuz kanun teklifi mana ve muhtevası itibariyle bir af değildir. bazı suçlarla ilgili ceza sürelerinden şartlı indirim ile tutuklu ve hükümlülerin salıverilmesine ilişkin kanun teklifidir. Teklifimizin tartışmasız arkasındayız. Gevşeme yok, vazgeçmek yok, geri dönüş yok. Özgürlük düşü kuran kader mahkûmlarının elinde tutulmasını bekliyoruz. Seçim beyannamemizde ne demişsek onu seslendiriyoruz. Gevşeme vazgeçmek geri dönüş yok. Konuşmayalım mı düşünmeyelim mi?’

UYUŞTURUCU SUÇLULARI: FIRINLARA ATIP YAKALIM MI?

671 sayılı KHK cezaevlerini boşaltmak için mi yayınlandı? Bizim teklifimizi sulandırıp, cezaevlerini boşaltmaya çalıştığımızı doğrudan değilse bile dolaylı ima etmek haksızlıktır, günahımıza girmektir.

Uyuşturucu nedeniyle hapiste olanlar insan değil mi? Bir şans daha hak etmiyorlar mı? Ne istiyorlar vagonlara doldurup sürgüne mi yollayalım, fırınlarda mı yakalım?

İTTİFAK KARARI: ARTIK NİYETİMİZ YOK

Bu kronik süreci uzatmanın alemi yoktur. Herhangi bir ittifak beklentimiz, arayışımız, niyetimiz artık kalmamıştır. Biz başkasına benzemeyiz MHP’yiz. İşin tadı kaçtığından zoraki görüşmelerle bir yere varmanın imkanı yoktur. Oyalanmaya, milleti aldatmaya, umutlarla oynamaya lüzum yoktur. Kendi yolumuzu sadece kendimiz çizeceğiz. Yerel seçimlere kendi adaylarımızla, kendi amblemimizle katılıp Türkiye’nin her seçim bölgesinde demokraik mücadelemizi yapacağız.