BAE: Katar savaş jetleri yolcu uçağına müdahale etti

SON DAKİKA | BAE: Katar'a ait savaş uçaklarının bir yolcu uçağına müdahale etti

BAE: Katar savaş jetleri yolcu uçağına müdahale etti

Katarlı bir yetkilinin BAE’de alıkonulduğu haberlerinin ardından BAE’ye ait yolcu uçaklarına Katar savaş uçakları tarafından taciz haberleri gelmeye başladı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bir Katar yetkilisinin ‘alıkonulduğu’ haberlerinin ardından BAE’den Bahreyn’e uçan bir sivil uçağın, Katar savaş uçakları tarafından havada sıkıştırıldığı iddia edildi.

Katar’da iktidardaki Al Sani ailesinden Şeyh Abdullah bin Ali’nin, BAE’nin başkenti Abu Dabi’de alıkonulduğuna ilişkin iddialar bu ülke tarafından yalanlarken, Doha “konunun yakından izlendiği”ni belirtti.

BAE resmi haber ajansı WAM’da yer alan habere göre Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı’ndan bir yetkili yaptığı açıklamada, “Şeyh Abdullah, BAE’de kendi talebi üzerine misafir olarak bulundu. Katar hükümetinin uyguladığı kısıtlamaların ardından BAE’ye sığındı. Kendisi memnuniyet ve cömertlikle kabul edilmesinin ardından misafirperverlik ve koruma gördü” ifadesini kullandı.

Katar: Yakından takip ediyoruz

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lulve el-Hatır ise ülkenin resmi haber ajansı QNA’ya yaptığı açıklamada, “Katar devleti, durumu yakından izliyor ancak BAE ile tüm iletişim araçlarının kesintiye uğraması nedeniyle olanların arka planı ve detayları hakkında kesin hüküm vermek zor” dedi.

Katar devletinin prensip olarak vatandaşlarının yasal haklarının korunması için tüm hukuki yollara başvurduğunu ifade eden Hatır, Katar’a abluka uygulayan bazı ülkelerden, daha önce diğer ülkelerin vatandaşlarına yönelik yasa ve normlara karşı gelen benzer davranışlar gördüklerini aktardı.

İkinci taciz iddiası

Arap medyasının son dakika olarak verdiği habere göre, Katar savaş uçakları az önce ikinci bir yolcu uçağını taciz etti. Yolcu uçağının Bahreyn’in başkenti Manama’ya gittiği belirtildi.