Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a cevap

2-3 Haziran'da yapılacak olan seçim öncesi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, açıklamalarda bulundu

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a cevap

2-3 Haziran’da yapılacak olan seçim öncesi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, TRTSpor’da yayınlanan Basın Tribünü programında açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları:

Fenerbahçe için çok önemli bir kongre günleri başladı. Sürecin Fenerbahçe camiası için hayırlı olmasını, kavga gürültünün olmadığı, kim seçilirse seçilsin herkesin birbirini kucaklayacağı kongre olmasını diliyorum. 26 bin üyenin oy kullanma hakkı olduğu için kongreyi statta yapacağız. Kongre sürecinin Fenerbahçe camiası için hayırlı olmasını diliyorum.

SEÇİMİ YÖNETİM ORGANİZE ETMİYOR

Fenerbahçe Yönetimi organize etmiyor seçimi. Fenerbahçe’nin mevcut personeli tarafından yapılıyor. 20 yıldır böyleydi, bugün de böyle. Sicil kurulu tarafından seçiliyor ve organize ediliyor. Bir sandıkta kaç kişinin oy kullanılacağı belli. Yönetim olarak kongrede görevli insanların işine karışmıyoruz. Karışmak da istemiyorum. Oradaki yetkililer kimse görevlerini yapacaklar. 3 tane zarf olacak, geldiğinizde sandık kurulu başkanı veya üyeleri kongre belgesi karşısında zarfları verecekler. Hazırlanan kapağın içinde istediğiniz oyları kullanacaksınız. İşleriniz bittiğine dair imza atınca ayrılacaksınız. Diğer kulüplerde çarşaf liste şeklinde isimler tek tek okunuyor. Sandıkların işleri bittiği divan başkanın talimatıyla anda açılır. 26 bin kişinin katılım hakkı var. 26 bini de katılabilir. O civarlarda bekliyoruz.

BENİM VAAT EDECEĞİM BİR ŞEY YOK

Sayın Ali Koç’un 18 aya yakın önce yaptığı açıklamalarıyla seçim onların yönünden başladı. Biz de seçim çalışmalarına başladık. Kalabalık ve tecrübeli bir ekip. Herkes bir şey vaat ediyor. Yapacaklarımı mı yapamayacaklarımı mı vaat edeyim? Benim vaat edeceğim bir şey yok. Bir hikaye yaşandı. Bunun içinde acı var, hüzün var. Fenerbahçe 3 Temmuz ile birlikte çok acılar çekti. Askeri kanat ve Fenerbahçe linç edilircesine yok etme şeklinde operasyonlar yaptı. Bunun adı şike değildi. Bu camiayı ele geçirmekti. Fenerbahçe camiasını ele geçirmekten sonra hedefte diğer spor kulüpleri vardı.

ALİ KOÇ’A CEVAP

Ali Koç için kapalı kapılar ardında FETÖ projesi söylemleriniz olmuş’ sözlerine Aziz Yıldırım: “Ben kapalı kapılar ardında konuşacak kadar karaktersiz değilim. FETÖ’ye ilk dikilen insan benim. FETÖ hakimlerinin, savcılarının yüzlerine konuşan insan benim.”

“Sayın Ali Koç’a hiçbir zaman FETÖ’cü demedim. Benim düşüncelerimde böyle bir şey yok. Böyle bir şey olsaydı, 2015’te Ali Koç’u yerime aday göstermezdim.”

“Ali Koç ne FETÖ’cüdür, ne de FETÖ ile ilgisi vardır. Benim bilgim dahilinde başkaları gidip şikayet etmişse ve bundan dolayı beni suçluyorlarsa, kim suçluyorsa onlar namussuz ve şerefsizdir.”

“Bir şey söylenince Ali Bey buna hemen inanıyor. İnanmayacaksın, rahat olacaksın. Rahat ol ya, bir şey yok. Ben suçlayacaksam herkesin önünde suçlarım.”