Aziz Yıldırım'dan açıklama: Sayın Cumhurbaşkanının dediği gibi...

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Kadıköy'deki olaylı derbide 'kumpas' olduğunu söyledi.

Aziz Yıldırım'dan açıklama: Sayın Cumhurbaşkanının dediği gibi...

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan ve olaylar nedeniyle yarıda kalan derbi maçın ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım, olaylar sırasında başından yaralanan Şenol Güneş’le ilgili “Herkesi kandırdı” ifadesini kullanırken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a referans vererek olaylarda ‘kumpas’ olduğunu öne sürdü.

Yıldırım şunları söyledi:

Şenol Güneş’le iligi şunları söylemek istiyorum. Otto Baric’e Türk medyası her türlü suçlamayı o zaman yaptı. Şenol Güneş eleştirilince hemen hoca “yandım Allah” imajı çizmiştir. Şenol Güneş herkesi kandırmıştır. Ama o bu yolu seçmedi. Eğer kendisinin dediği gibi filozof olduğunu iddia ediyorsa ama maçı oynanması için gerekeni yapmalıydı. Şenol Güneş, Tolga Zengin ve Mustafa Pektemek Trabzonludur. Artık Tabzonspor ve Fenerbahçe arasından çıkın. Seyirciyi tahrik ediyorsun. Bu olayları tasvip etmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanının dediği gibi bu olaylarda kumpas vardır. Passolig’den Beşiktaş maçından çok sayıda Passo alınmıştır. Burada kumpas olduğunu düşünüyoruz.

“FAİL BİZE GÖRE BELLİ”

Şenol Güneş oyuncu gırtlağını sıkar, küfreder, hakeme söver kimse bir şey demez. Ama söz konusu Fenerbahçe olunca “ilkleri Fenerbahçe’ye uygulayacağız”. Trabzon’da otobüs kurşunlandı. Faili bize göre belli. Ama bugüne kadar aydınlanması için Türk kamuoyu ne yapmıştır? Basın neden yazmaz? Fenerbahçe olunca kimse sesini çıkarmaz.

“FETÖ OLAYLAR ÇIKARABİLİR”

Kumpas devam ediyor. FETÖ Örgütü 24 Haziran seçimlerinden dolayı, statlarda yeni olaylar çıkarabilir. Burada yapılması gereken, statlarda bir şey atıldığı zaman bunu önlemektir. El birliğiyle çalışmaktır. Zarar Türkiye’nindir. Yalnızca kulüplerin, kişilerin değildir.

“GİT HAKEMLE KONUŞ DEDİM”

Devre arasında Hasan Çetinkaya’yı aradım. Git hakemle konuş, maçı tatil etmek zorunda kalır. Biraz dirayetli olsun. Mete Kalkavan “birinin başına bir şey gelirse maçı oynatmam” diyor. Daha önceki örneklerde böyle yapılıyor muydu? Her maçta polisin önlem almasını istiyorsunuz. Bizim maçta neden istemiyor. Hakem neden temsilciye kalkanlı polis talimatı vermiyor? Neden o zaman Ertuğrul’un kafası yarıldığında maçı direkt tatil etmedin? O zaman Otto Baric’in hadisesinde Fenerbahçe hangi cezayı çektiyse, Beşiktaş da aynı cezayı çekmelidir.

MOSTUROĞLU: MAĞLUP SAYILSIN

Şekip Mosturoğlu da Beşiktaş’ın sahadan çekilmesi nedeniyle mağlup sayılması gerektiğini söyledi. Mosturoğlu, “Şenol Güneş’in kafasına bir şey atıldı deniyor, Mete Kalkavan’dan izin alındığı söylendi bunların hangisi bu maçta var. Sahayı izinsiz terk ettiler. Dün Sayın Aykut Kocaman bence iyi davranmış ve müsabakanın Otto Bariç örnek olarak alınacaksa Beşiktaş sahadan çekilmiştir ve hükmen mağlup olması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.