Aziz Yıldırım: Fethullah Gülen'in yapamadığını yaptılar

Fenerbahçe'deki başkanlık yarışıyla ilgili açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım, "Fethullah Gülen'in yapamadığını şu anda yaptılar, kulübü ikiye böldüler" dedi.

Aziz Yıldırım: Fethullah Gülen'in yapamadığını yaptılar

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Mayıs ayında yapılacak seçim öncesi Ali Koç’un başkan adaylığı ile ilgili isim vermeden ağır ifadeler kullandı. Yıldırım, “Fethullah Gülen’in yapamadığını yaptılar. Kulübü ikiye böldüler” diye konuştu.

Asbaşkanlardan Şekip Mosturoğlu ve Önder Fırat, İzmir’de kulüp üyeleriple bir araya gelen Başkan Yıldırım burada açıklamalarda bulundu.

3 Temmuz’u kimse unutmasın diyen Yıldırım, “3 Temmuz bir Kurtuluş Savaşı’nın başlamasının hareket noktasıdır. Bunu herkes bilsin. Bizler gelip geçiciyiz. 3 Temmuz’u iyi tahlil etmek lazım. 3 Temmuz’dan sonra Fenerbahçe’nin geldiği, noktaya iyi bakmak lazım. Bir silindir geçti. Dümdüz yaptı bizi. Bizim ne kafalar çalışıyor, ne hareket yapabiliyoruz. 2011 yılının 2 Temmuzundaki, 1 Temmuzundaki insanlar değiliz. Bunları ifade edemiyoruz, söyleyemiyoruz. Yaşadıklarımız çok kötü şeyler. Kolay şeyler yaşamadık yani. Gittik oraya, içinde yattık, sohbet ettik, geldik. Öyle bir şey yok yani. İnsanlar ne yaşadığımızı anlamalı. O süreçten geldikten sonra şampiyon olduk. Takım küme düşecek, dağılmış, darmadağın olmuş bir yerde yine toparlanmalar yaptık. Amatörlerde devam ettik. O süreçte kapatmak lazımdı. Bir de bu son süreçte yeni yeni adetler çıktı. Tribüne gitmeyin, onu almayın, bunu satmayın, bilmem ne…” şeklinde konuştu.”

“FETHULLAH GÜLEN’İN YAPAMADIĞINI YAPTILAR”

Fenerbahçe’yi yavaş yavaş ayağa kaldırdığını söyleyen Aziz Yıldırım, “Bunlarla beraber Fethullah Gülen’in yapamadığını şu anda yaptılar. Fenerbahçe’yi ikiye böldüler. 20 senemi verdim ben. Ben geldiğim zaman gruplar vardı. 1500-2000 oyla seçim yapılırdı. Bu seçimlerde grupların başkanlarına para verirdiniz. Ben de verdim. Bunu kongrede söyledim. Sizi başkan seçerlerdi, 15 kişi yönetim kurulu, 8 tanesi gruplardan taraf, 7 tanesi başkandan taraf. Gruplar dışarıda toplanırlar, ne istiyorlarsa karar alırlar gelirler yönetime empoze ederler. Ben burada böyle bir Fenerbahçe aldım. 1 oyla seçildim. 1 oyla seçildiğim şubat ayının ardından haziran ayında yeniden seçim yapıp yönetim benden değilken o yönetimi değiştirdim yeni yönetim kurdum.”

“FETÖ BİTMEDİ, BİTMEZ”

2011’de eğer operasyon yapılmamış olsaydı, Fenerbahçe zirveye gidiyordu diyen Aziz Yıldırım, “Bunu Fransız Dergisi yazdı. Dedi ki: ‘Önümüzdeki 10 yılın iki takımı var; Fenerbahçe ve Brondby. Dortmund ile Lyon out.’ Forbes dergisi manşet attı. 1.8 milyar dolar gücümüz vardı. O gücü yok ettiler. Bugün de söylüyorum, FETÖ bitmemiştir. FETÖ bitmez. Her gün birilerini yakalıyorlar. Kim nedir, kimdir? Belli değil. Yanılmayalım” şeklinde konuştu.