Aziz Kocaoğlu'ndan 'ahlaksız yapı' açıklaması

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun parti yönetimi için 'Ahlaksız yapı' dediği sürüldü. Ancak Kocaoğlu açıklama yaparak iddiayı yalanladı.

Aziz Kocaoğlu'ndan 'ahlaksız yapı' açıklaması

CHP’de olağanüstü kurultayın olmamasının ardından parti yönetimine muhalif delegeler Muharrem İnce’nin başkanlığında toplandı. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun CHP yönetimini hedef aldığı iddia edildi.

Dün (12 Ağustos) Ankara’da bir otelde toplantı gerçekleştirilen, genel başkanlık iddiasını sürdüren Muharrem İnce’nin de katıldığı toplantıda kurultay için imza veren delegelerin katılımı beklenenin altında olurken, Gazete Kritik’in haberine göre; İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Alaattin Yüksel, Ali Asuman Güven ve Nevzat Kavalar’ın da katıldığı toplantıda Kocaoğlu’nun “maddi manevi tüm gücümle bu ahlaksız yapının karşısında bu gidişe dur demek için yanınızdayım” dediği iddia edildi.

KOCAOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Aziz Kocaoğlu, hakkında çıkan iddia üzerine yaparak, toplantıdaki konuşmasında “aklıselimle hareket edilmesi ve uzlaşmanın ön plana çıkarılması konularının altını çizdiğini” öne sürdü. Kocaoğlu, “Buna rağmen toplantıyla ilgili bazı haberlerde, benim ağzımdan ‘Tüm gücümle bu ahlaksız yapının karşısında olacağım’ türünde asılsız beyanların yayınlanması, tamamıyla bazı çıkar gruplarının oyunudur. Benim konuşmamda bu ve buna benzer itham edici, karalayıcı cümleler asla olmamıştır. Kamuoyunun bunu böyle bilmesini istiyorum” diye konuştu.

Öte yandan, toplantıda diğer bir konuşmacı olan Kırklareli Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu’nun da İnce’nin ekibini kastederek ‘arkanızdayım’ dediği ifade edildi.