AYM Nagehan Alçı'nın '27 Mayıs' isteğini jet hızıyla yerine getirdi

AKP'li yazar Nagehan Alçı'nın AYM'nin sitesinde yer alan iki isimle ilgii değişiklik isteği derhal yerine getirildi.

AYM Nagehan Alçı'nın '27 Mayıs' isteğini jet hızıyla yerine getirdi

AKP’li yazar Nagehan Alçı, 27 Mayıs’tan sonra kurulan Yüksek Adalet Divanı’nın Başkanı Salim Başol ve üyesi Nahit Saçlıoğlu’nun isminin AYM’nin sitesinden kaldırılmasını istedi.

Mahkemenin resmi sitesinde Başol ve Saçlıoğlu için “Yargıtay 1. Ceza Dairesi Başkanı iken Milli Birlik Komitesi’nce 27 Mayıs 1960 Devrimi’nden sonra kurulan Yüksek Adalet Divanı Başkanlığı’na atanan Başol…” ifadeleri kullanılıyordu.

İki ismin sitede bu şekilde yer almasından şikayetçi olan AKP’li yazar pazartesi günkü yazısında, “Hukuk tarihimize utançla geçen Salim Başol “eski üye” olduğu için AYM’nin internet sitesinde hâlâ anılıyor. Bana göre hem Başol hem de 3 kişinin hukuksuz şekilde öldürülmesi için karar vermiş “Yüksek Cinayet Divanı” üyeleri olan Nahit Saçlıoğlu ve Abdullah Üner, tıpkı FETÖ’cü olduğu için 15 Temmuz sonrası isimleri silinen Alpaslan Altan ve Erdal Tercan gibi AYM tarihinden silinmeli.” derken, 27 Mayıs’ın 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirenlerin rol modeli olduğunu öne sürmüştü.

Yandaş yazar yazısının devamında, bu isimler sitede kalsa bile,  27 Mayıs’tan ‘devrim’ olarak bahsedilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtmişti.

Alçı’nın bugünkü köşesinde dile getirdiğine göre, yazı üzerine AYM,  henüz o gün sabah saatlerinde Alçı’yı arayıp “bahsedilen satırların gözden kaçtığını ve 27 Mayıs darbesini öven bütün ifadelerin mahkemenin sitesinden hemen kaldırılacağını” ifade ederken, ayrıntıyı farkettiği için yandaş yazara ‘teşekkür’ de etti.

Ancak mahkeme üyeleri arasında ağırlıklı kanaat, iki isim hakkında meslekten men edilme kararı olmadığı için internet sitesinden kaldırılmasının da yanlış olacağı yönünde oldu.