'Emperyalizme karşı mücadele konferansı' toplanıyor

ABD emperyalizmine karşı “ABD Kovulmalı! Bu Düzen Değişmeli!” diyerek mücadeleye çağıran aydınlar, yazarlar ve emekçiler şimdi bu çağrı kapsamında ilk kez bir araya geliyor.

'Emperyalizme karşı mücadele konferansı' toplanıyor

ABD emperyalizmine karşı “ABD Kovulmalı! Bu Düzen Değişmeli!” diyerek mücadeleye çağıran aydınlar, yazarlar ve emekçiler şimdi bu çağrı kapsamında ilk kez bir araya geliyor.

TKH’nin çağrısıyla başlatılan kampanya çerçevesinde, “Emperyalizme Karşı Mücadele Konferansı”nı toplamak için ilericilere, yurtseverlere, emekçilere çağrı yayınladı. “Emperyalizme bağımlı ülkemizin kurtuluşunu, emperyalist yalanları ve gerçekleri ile sosyalistlerin görevlerini” konuşmak üzere yapılan çağrıda, emperyalizmin oluk oluk kan döktüğü ve AKP iktidarının iki yüzlü politikalar sergilediği koşullarda sessiz kalınamayacağı vurgulandı.

Konferansta konuşmacı olacak isimler ise şu şekilde: Ali Öztutan (İYİ-SEN Genel Başkanı), Aysel Tekerek (TKH Genel Başkanı), Barış Terkoğlu (Gazeteci, Yazar), Deniz Hakyemez (Yazar, Akademisyen), Ender Helvacıoğlu (Yazar, Yayıncı), Prof. Dr. İzge Günal (Akademisyen), Prof. Dr. İzzettin Önder (Akademisyen), Mustafa Kemal Erdemol (Yazar, Gazeteci), Mustafa Köz (TYS Genel Başkanı, Şair), Nuray Yeni (İKD Genel Sekreteri), Semiha Özalp Günal (Akademisyen), Şükran Soner (Yazar, Gazeteci), Tülin Tankut (Yazar)

23 Eylül Pazar günü saat 15.00’te İstanbul Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan konferans için yapılan çağrı ise şöyle:

“Emperyalizme Karşı Mücadele Konferansı” toplanıyor…

Emperyalizm, ülkeleri işgal ederken, büyük yalanlar ile ülkeleri bölerken, hegemonyasını sağlamlaştırmak için oluk oluk kan dökerken, yurtseverlerin, emekçilerin seyirci kalması beklenemez.

Emperyalizmin yıllardır işbirlikçiliğini layıkıyla yerine getiren AKP iktidarının iki yüzlü politikası karşısında suskun kalmamız beklenemez.

Geçmişten bu yana, sosyalistlerin verdiği emperyalizme karşı mücadelede bugün yapılacakların, söyleneceklerin değeri geçmişten daha az değildir.

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna “ABD kovulmalı, Bu düzen değişmeli, ABD ve AKP İşbirlikçiliğine Hayır “ çağrısında bulunan aydınlar, yazarlar, emekçiler şimdi bu çağrıları için bir araya geliyorlar.

“Emperyalizme Karşı Mücadele Konferansı”  ile,  emperyalizme bağımlı ülkemizin kurtuluşunu, emperyalist yalanları ve gerçekleri,  sosyalistlerin görevlerini konuşacağımız konferans 23 Eylül Pazar saat 15.00’da Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde toplanacak.

Tüm ilericilere, yurtseverlere, emekçilere davetimizdir.