Aydın Valiliği, CHP'li belediyenin evde sağlık hizmetlerini yasakladı

Aydın Büyükşehir Belediyesi AYBA tarafından verilen evde sağlık hizmetleri, Aydın Valiliği tarafından yasaklandı.

Aydın Valiliği, CHP'li belediyenin evde sağlık hizmetlerini yasakladı

Aydın Valiliği, CHP’li Büyükşehir Belediyesinin Aydın Belediyesi Hizmet Ağı (AYBA) adlı kurumunun verdiği evde sağlık hizmetlerini yasakladı. Aydın İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, “Büyükşehir Belediyesinin resmi olarak böyle bir hizmeti zaten yoktu, yaptıkları illegal iş engellendi.” dedi.

Evde sağlık hizmetinin yapılabilmesi için gerekli prosedürlerin tamamlanması gerektiğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz, “Evde bakım ayrı, evde sağlık hizmeti farklı şeydir. Evde sağlık hizmeti sadece sağlık personeliyle yetkili kişiler tarafından verilir. Ruhsatsız ve yetkili kişiler tarafından verilen evde sağlık hizmetinin karşılığı Türk Ceza Kanunu’nda, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıdır. Acil durumlar dışında doktor olsanız bile ruhsatsız bir yerde hizmet vermeye kalkarsanız, ceza alırsınız. Acil durumlar dışında doktor olsanız bile ruhsatsız bir yerde hizmet vermeye kalkarsanız, ceza alırsınız. Ama acil durumlar hariç. Acil durumlarda sağlık eğitimi almışsa bir kişi, müdahale edebilir. Acil durumlar dışında sağlık personeli dahi olsanız, yani ‘ben doktorum gidip köylerde hasta muayene edeceğim’ diyemezsiniz. Bunun için bir ruhsat bir izin gerekir” dedi.

“ENJEKSİYON HİZMETİNİ DURDURDUK”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Valiliği’nden gelen yazı üzerine evde sağlık hizmetini durduklarını belirtti. Aydın İl genelinde 51 hemşire ile verdikleri enjeksiyon hizmetini durdurduklarını ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Vatandaşlarımızın evde enjeksiyon hizmetini durduk. Ancak, onların bu hizmeti almalarını sağlamak için evlerinden alıp sağlık kuruluşuna taşıma hizmetimiz devam edecek” açıklamasında bulundu.

Valilikten gelen talimata uyduklarını açıklayan Çerçioğlu, “Biz her gün onlarca mahallemizde yüzlerce kişiye evinde enjeksiyon hizmeti veriyoruz. İl genelinde diplomalı 51 hemşiremiz ile enjeksiyon hizmeti veriyorduk. Gelen yazı üzerine vatandaşlarımıza verdiğimiz evde enjeksiyon hizmetini durduk. Ancak, onların bu hizmeti almalarını sağlamak için evlerinden alıp sağlık kuruluşuna taşıma hizmetimiz devam edecek. Biz bugüne kadar vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek bu hizmeti veriyorduk. Bu hizmete ihtiyaç duyan vatandaşımız evinden çıkmadan bu hizmeti alıyordu. Şimdi o vatandaşlarımız evinden kalkıp herhangi bir sağlık kuruluşuna ulaşmak zorunda. Biz vatandaşımıza kolaylık sağlamak için isteyen vatandaşımızı araçlarımızla evinden alıp enjeksiyon için herhangi bir sağlık kuruluşuna götürebiliriz. Bizim amacımız hizmet. Biz bir şekilde vatandaşımızın ihtiyacını gidemeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.