"Aydın Doğan 'cezaevinde ölüm' seçeneğindense çekilmeyi tercih etti"

Gazeteci Ayşenur Arslan, Aydın Doğan'ı Doğan Medya Grubu'nu satmaya itenin 28 Şubat davasıyla cezaevine girme tehdidi olduğunu söyledi.

Gazeteci yazar Ayşenur Arslan, Doğan Medya Grubu’nun AKP’li Demirören Grubu’na satışına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özgürüz‘e konuşan Arslan, Aydın Doğan’ın neden medyadan elini çektiğine ilişkin soruya, “Mecbur kaldı” diye yanıt verirken, şu ifadeleri kullandı:

“Öyle bir noktaya geldi ki, eğer satmazsa 28 Şubat davasıyla cezaevine girmesi sözkonusuydu. Bunu yaklaşık 20 gündür sürekli okuduk dinledik. Yandaş kalemler sürekli bu yönde yayın yaptılar. 28 Şubat sopasını gösterdiler, Aydın Doğan da mesajı aldı.”

Ayşenur Arslan, Doğan Grubu’nun bugün KAP’a yaptığı açıklamaya dikkat çekerek, grubun satış fiyatının 1.1 milyar dolar olduğunu, bunun da finansal borçlar gerekçe gösterilerek 890 milyon dolara kadar indirildiğini hatırlatırken, bu rakamın Hürriyet ve Posta’yı almak için dahi yetmeyeceğini söyledi.

“CEZAVİNDE Mİ ÖLEYİM, BU PARAYA RAZI MI OLAYIM”

Arslan, “Kanal D, Türkiye’nin 5-6 ana kanalından biri. Muazzam büyüklüğü olan bir kanal. CNN Türk, Hürriyet, Posta, D-Smart, TV-2, Dream TV… YAY-SAT dağıtım şirketi… Bütün bunların 890 milyon dolara gitmesi Aydın Doğan’ın ‘Cezaevinde mi öleyim yoksa bu paraya razı olayım çekeyim gideyim’ seçenekleri arasında ne durumda olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

http://gazetemanifesto.com/2018/03/22/aydin-dogan-artik-dayanacak-gucum-kalmadi-satis-gerceklesti/

http://gazetemanifesto.com/2018/03/21/akpli-cem-kucukten-aydin-dogana-tebrik-calisanlara-cikis-mesaji/