Ayder Yaylası'na katlı otopark yapılacak

Ayder Yaylası'nda, Toplu Konut İdaresi öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm projesine ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı.

Ayder Yaylası'na katlı otopark yapılacak

Ayder Yaylası’nda, Toplu Konut İdaresi öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm projesine ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Projeyle Ayder Yaylası’na otopark, otel ve pansiyon alanları, seyir terasları, günübirlik eğlence alanları, çadır ve kamp bölgeleri inşa edilecek.

Ayder Yaylası için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) öncülüğünde, 5 bakanlığın ortaklaşa uygulayacağı Kentsel Dönüşüm Projesi hazırlandı.

Projede Ayder Yaylası’na 750 kapasiteli katlı otopark ve ulaşım için çift yönlü yol yapılması planlanıyor. Yaylaya ayrıca otel ve pansiyon alanları, seyir terasları, günübirlik eğlence alanları da inşa edilecek.

Ayder Yaylası’ndaki ‘imar kirliliği’ geçtiğimiz günlerde tartışmalara neden olmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Ayder’i kirlettik, rezil ettik” açıklamasında bulunmuştu.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş da projeye ilişkin “Ayder, ülkemizde çok da örneği olmayan bir yayla amaçlı kasaba görünümüne kavuşacak. Projeden umutluyuz; ama yalnız başına bu bir çözüm değil. Mevcut yoğunluğu bölgedeki diğer alanlara yaymak gerekiyor” ifadelerinde bulundu.