Ayakkabı sektörü çöküyor: En eski marka da sallantıda

Türkiye'nin en eski ayakkabı markası olarak bilinen bir şirketin de konkordato ilan etmenin eşiğinde olduğu bildiriliyor.

Ayakkabı sektörü çöküyor: En eski marka da sallantıda

Türkiye ekonomisindeki son gelişmelerle birlikte ard arda konkordato ilanlarının geldiği sektörlerden biri olarak sürekli gündemde ayakkabı sektöründe bu kez en eski markanın iflas bayrağı çekmek üzere olduğu söyleniyor.

DÜNYA Gazetesi yazarı Kerim Ülker, 100’den fazla mağazası olan ve ‘Türkiye’nin en eski ayakkabı markası’ diye tanımladığı şirketin, ayakta kalmakta güçlük çektiğini söyledi.

Kerim Ülker, “5 milyar dolarlık sektör ‘ayakta’ duramıyor” başlığıyla yayımlanan yazısında ayakkabı şirketlerinin birer birer konkordato ilan etmesine değinirken “Asırlık dev” dediği şirketlerin de sırada olduğunu söyledi. Ülker, “Aslında liste oldukça uzun. İsimleri yazmak yerine haklarında dikkat çekici bilgiler vermek daha doğru olur” ifadesini kullandı.

Ülker, şöyle devam etti:

“Örneğin en fazla dile getirilen şirket sektörün ağabeyi olacak büyüklükte. Edirne’den Van’a 100’den fazla mağazası olan bu dev Türk şirketinin ayakta kalmakta zorlandığını duydum. Bir diğeri ise ayakkabı sektörünün belki de en eski markası. Bir asrı geride bırakan bu şirketin de 100’den fazla mağazası bulunuyor ve bunların küçük bir kısmı da yurtdışında…”