Avukat Hareketi'nden panel: 1923 Cumhuriyeti'ne ne oldu?

Avukat Hareketi İstanbul Barosu Merkez Binası'nda "1923 Cumhuriyetine ne oldu? Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi'nin Yaratacağı Etkiler" isimli toplantı düzenliyor.

Avukat Hareketi'nden panel: 1923 Cumhuriyeti'ne ne oldu?

”Bağımsız, Çağdaş, Toplumcu” bir anlayışla yola çıkan Avukat Hareketi, İstanbul’da düzenleyeceği panelde, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi” adı verilen yeni sistemin hukuksal boyutlarını ve hayata yansımalarını ele alacak.

12 Temmuz’da “Yolumuzu birlikte çiziyoruz” panelini gerçekleştiren Avukat Hareketi, 20 Temmuz’da (bugün) İstanbul Barosu Merkez Bina Konferans Salonu’nda “Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sisteminin Yaratacağı Etkiler” konu başlığıyla bir panel düzenleyecek.

Avukat Hareketi’nin panel ile ilgili duyurusu ve program akışı şöyle:

“Demokratik laik cumhuriyeti savunuyoruz

10 Temmuz 2018 tarihinden başlayarak, Türkiye yeni bir düzene/rejime girdi. Bu düzenin ilk belirtileri cumhurbaşkanlığı KHK ile ortaya çıkmaya başladı. Yapılan bu düzenlemelerle devlet yeniden yapılandırıldı.

Demokratik parlamenter düzen yerine tek kişinin iradesine ve kararlarına dayalı olarak yürütülecek yeni rejimin siyasal, sosyal, ekonomik ve hukuksal boyutlarını ve hayata nasıl yansıyacağını tartışmak üzere avukat hareketi olarak bir panel düzenledik.

Çoğu hukukçuların dahi tam bilgi sahibi olmadığı bu konuda Avukat Hareketi olarak öncü davranarak aydınlatıcı bir panel düzenleyip halkın bilgilendirilmesini sağlamak istiyoruz.

Prof. Dr. Emre Kongar

Prof. Dr. Rona Aybay

Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu

Prof. Dr. Korkut Kanadoğlu

Bekir Ağırdır

Bilgütay Hakkı Durna‘nın

konuşmacı olarak katılacağı ve yeni rejimi değerlendireceği toplantının açılış konuşmasını Av. Dr. Başar Yaltı yapacaktır.”

Etkinliğin programı ise şöyle:

14.30–14.45 AÇILIŞ KONUŞMASI

Av. Dr. Başar Yaltı

14.45–15.45 YENİ REJİMİN SİYASAL ve SOSYAL HAYATA ETKİLERİ

Prof. Dr. Emre Kongar

Prof. Dr. Rona Aybay

Bekir Ağırdır

15.45–16.15 GENEL GÖRÜŞME

16.15–16.30 ARA

16.30–17.30 YENİ REJİMİN HUKUK ve EKONOMİ DÜZENİNE ETKİLERİ

Prof. Dr. Korkut Kanadoğlu

Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu

Av. Bilgütay Hakkı Durna

17.30–18.00 GENEL GÖRÜŞME