Avukat Hareketi: McKinsey ile yapılan sözleşmenin içeriğini açıklayın

Avukat Hareketi yazılı bir açıklama yaparak Hükümet'i, McKinsey ile iptal edildiği öne sürülen sözleşmenin içeriğini açıklamaya çağırdı.

Avukat Hareketi: McKinsey ile yapılan sözleşmenin içeriğini açıklayın

“Bağımsız, çağdaş, toplumcu” bir yargı için yola çıkan Avukat Hareketi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ancak tepkiler sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iptal edildiğini duyurduğu McKinsey ile yapılan anlaşmaya ilişkin önemli bir çağrıda bulundu.

Çağrı açıklamasında, kamuoyu baskısıyla anlaşmanın iptal edilmiş olması için “Bu iptal, eğer danışıklı değilse, ülkemizin çıkarları bakımından olumlu bir gelişmedir.” denilirken, konunun bu aşamayla birlikte daha da ciddiyet kazandığına dikkat çekilerek “Sözleşme içerisinde ne tür hükümler vardır ki, Cumhurbaşkanı, “Muhalefete malzeme vermeyelim” türü gerekçelerle de olsa Sözleşmeyi iptal etmek zorunda kalmıştır?” diye soruldu.

Açıklama şöyle:

“McKinsey İle Yapılan ve İptal Edildiği Belirtilen Sözleşme İçeriği Gecikmeden Açıklanmalıdır.

Avukat Hareketi olarak, bu konudaki süreci doğru okuyup, bir hukukçu titizliği ve ciddiyetiyle, gereken noktalara isabetle yaptığımız vurgular ve yaratılan kamuoyu baskısı sonucunda siyasal iktidar, ulusal egemenliğin ve devlet sırlarının yabancı bir şirkete devri tehlikesi taşıyan McKinsey sözleşmesini iptal etmek zorunda kalmıştır.

Üstelik Sözleşme, Bakan Berat Albayrak’ın bu Sözleşme nedeniyle kendilerini eleştirenlere; “yapılan yorumlar cehaletten değilse ihanettendir” diye “esip gürlediği” bir ortamda Cumhurbaşkanı tarafından iptal edilmiştir.

Bu iptal, eğer danışıklı değilse, ülkemizin çıkarları bakımından olumlu bir gelişmedir.

Ancak konu şimdi daha fazla ciddiyet kazanmıştır. Sözleşme içerisinde ne tür hükümler vardır ki, Cumhurbaşkanı, “Muhalefete malzeme vermeyelim” türü gerekçelerle de olsa Sözleşmeyi iptal etmek zorunda kalmıştır?

İmzalanan Sözleşmeye tepki gösterenler dahil olmak üzere hiç kimsenin, içeriğini görmek ve bilmek istemediği; bilinmeyeni çözmek amacıyla doğru soruları da sormadığı bu Sözleşmeye ilişkin isabetli sorularımız ve “Sözleşmeyi açıklayın” talebimiz, bugün yapılan iptalle birlikte daha çok önem ve anlam kazanmıştır.

Bu nedenle bir kez daha siyasal iktidarı, Sözleşmenin içeriğini açıklamaya ve konuya ilişkin önceki sorularımızı cevaplamaya davet ediyor; başta barolar olmak üzere tüm hukuk kurumlarını da sürecin takipçisi olmaya çağırıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Avukat Hareketi