Avukat Hareketi İstanbul Barosu başkan adayını açıkladı

“Bağımsız, çağdaş, toplumcu” bir yargı için yola çıkan Avukat Hareketi yeni dönem İstanbul Barosu Başkan adayını açıkladı.

Avukat Hareketi İstanbul Barosu başkan adayını açıkladı

“Bağımsız, çağdaş, toplumcu” bir yargı için yola çıkan Avukat Hareketi yeni dönem İstanbul Barosu Başkan adayını açıkladı. ‘Baro yönetiminde düşünsel devrim için harekete geç’ diyen Avukat Hareketi üyeleri yeni dönemde başkan adayı olarak Av. Dr. Başar Yaltı’yı gösterdi.

Avukat Hareketi, bugün Taksim Hill Otel’de gerçekleştirdiği etkinlikte ekim ayında gerçekleştirilecek olan İstanbul Barosu seçimlerinde Av. Dr. Başar Yaltı’yı başkan adayları olarak açıkladı.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Avukat Nida Açıkalın toplantının amacının İstanbul Barosu’nu yönetmeye talip olduklarını açıklamak ve Adli Yıl Açılışı’nı kutlamak olduğunu ifade etti.

Açıkalın “Baroların ve hatta Türkiye Barolar Birliği’nin bile artık adli yıl başlangıcına dair söyleyecek sözü olmadığı bir dönemde, Avukat Hareketi olarak meslek örgütlerimizin bu kaygı verici suskunluklarını da protesto etmek amacıyla böyle bir toplanma gerçekleştirmeye karar verdik.” ifadelerinde bulundu.

‘Hukuku var etmeye söz veriyoruz’

Açıkalın, bir yıla yakın bir süredir hazırlık çalışmalarını yürüttükleri Avukat Hareketi’nin İstanbul Barosu başkan adayını Avukat Doktor Başar Yaltı olarak gösterdiklerini açıkladı.

Açıkalın’ın ardından Av. Dr. Başar Yaltı kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştirdi. Yaltı kendisini aday gösteren Avukat Hareketi Genel Kuruluna teşekkür ederek yürüyüşlerine kararlı bir şekilde devam edeceklerini ifade etti.

Yaltı, dört gün önce gerçekleştirilen Adli Yıl açılışına değinerek “Hak demek, hukuk demek, adalet demek avukat demektir. Çünkü antitezi avukat temsil eder. Hak hukuk adalet için devlet duyarlılığı değil avukat duyarlılığı gerekir” ifadelerini kullandı. Yaltı, “Aynı zamanda bu ülkenin sorunlarına sahip çıkan hukukun, yargının bağımsızlığına, tarafsızlığına yaşadığımız işlerin sıkıntılarını gidermek için çalışan bir baro istiyorum. Biz de burdan yola çıkarak Avukat Hareketi olarak zaten ilkemizi öyle belirledik. Hem ülkenin sorunlarına sahip çıkan onları önceleyen bir baroyuz, baro olmalıyız hem de avukatın meleğini sürdürebilmesi için yaşadığı sıkıntılardan kurtulmasını sağlayacak yönetim olmalıyız. Bu ikisini harmanlayan bir sistematiği tutturmak zorundayız. Bu çerçevede biz bir kadro hareketiyiz. Eğer biz seçilirsek kadro hareketi olmanın gereklerini bu yönetime mutlaka yansıtmalıyız. Örneğin keyfi bir karar olmayacak. Başkanın tek başına vereceği karar alınmayacak. İlkelere uygun kararlar olacak. Baroyu başkan yönetmeyecek. Baroyu yönetim kurulu da yönetmeyecek. Baroyu avukatlar yönetecek.” dedi.

İstanbul Barosu’na seçilmeleri halinde gerçekleştirecekleri yeniliklere dair de bilgiler veren Yaltı “Dikilmesi değilse karşısına hukuku yok edenlerin avukatı avukat yapan nedir? Artık Avukat Hareketi var ve olacak. Bu ülkede en geniş anlamıyla hukuku var etmeye söz veriyoruz. Saygılar sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.