Atina'da 'FETÖ' operasyonu

FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle Yunanistan'a girişleri yasaklanan Türkiye kökenli 3 ABD vatandaşı, Atina havaalanında 24 saat sorgulandıktan sonra ABD'ye geri gönderildi.

Atina'da 'FETÖ' operasyonu

Yunan Kathimerini gazetesine göre Atina havaalanına sokulmayan Türkiye kökenli 3 ABD vatandaşı, Fethullah Gülen Cemaati üyesi oldukları gerekçesiyle ABD’ye geri gönderildi.
BBC Türkçe’den Stelyo Berberakis, Kathimerini’nin bu haberi sürmanşetten verdiğini duyurdu.

‘İTİRAF ETTİLER’

Habere göre, Atina’nın Eleftherios Venizelos havaalanında 24 saat boyunca tutulan 3 kişi, verdikleri ifadelerde Fethullah Gülen taraftarı olduklarını kabul etti.

Üçlü, Atina’ya gelme amaçlarını ’emlak alanında yatırım yapmak ve buradaki yandaşlarını örgütleyip yerleştirmek’ diye izah etti.

YUNAN İSTİHBARATI DEVREDE

Olayın hafta başında yaşandığı bildirildi.

Yunan isithbarat servisi (EYP) tarafından harekete geçirilen Atina havaalanı polisi, ABD’den gelen 3 Türk kökenli kişinin girişini yasakladı.

Putin, Kuşak ve Yol Forumu çerçevesinde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’la da bir araya geldi. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerde yaşanan gelişime dikkat çeken Putin, 2016’da ikili ticaret hacminde yüzde 4’ün biraz üzerinde artış kaydedildiğini anımsattı ve 2017’nin ilk 2 ayında yüzde 80’lik bir artış gerçekleştiğinin altını çizdi.

Adları açıklanmayan üçlü, gerekli sorgulama yapıldıktan sonra ertesi gün Emirates havayollarının uçağıyla New York’a geri gönderildi.