Atilla Yayla: Taksim Topçu Kışlası'nı Yaptırma Derneği kurmayı planlıyorum

Liberal 'teorisyen' Prof. Dr. Atilla Yayla, "Taksim Topçu Kışlasını Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ni kurmayı planlıyorum. Katılmak isteyeler olur mu acaba?" dedi.

Atilla Yayla: Taksim Topçu Kışlası'nı Yaptırma Derneği kurmayı planlıyorum

Liberal Düşünce Topluluğu kurucusu ve Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Atilla Yayla, AKP’nin Gezi Parkı’nı yıkıp yerine yapmak istediği Topçu Kışlası için dernek kurmak istediğini yazdı.

Milyonlarca yurttaşın katıldığı Gezi Parkı eylemleriyle ilgili tartışmalar, dün akademisyenlerin “Osman Kavala ile hiyerarşik bir yapı içinde Gezi Parkı eylemlerini yaygınlaştırmaya çalışmak”la suçlanıp gözaltına alınmasının ardından yeniden başlarken, Atilla Yayla Twitter adresinden “Taksim Topçu Kışlasını Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ni kurmayı planlıyorum. Katılmak isteyeler olur mu caba? Yeterli sayıda üyemiz olursa halk, bilim, tarihi koruma, geleneğe ve atalara saygı vs. adına alanı işgal eder ve kışlayı yaptırırız.” diye yazdı.

“İRONİ” Mİ YAPIYOR?

Yayla’nın “ironi yaptığı” yorumlarına da neden olan tweet’i, kendisinin yandaşlık kariyerine bakıldığında durumun pek de öyle olamayacağını gösteriyor. Yaklaşık 5 yıl boyunca Gülen cemaatinin gazetesi Zaman’da yazmış olan Yayla, cemaat ile AKP arasında köprülerin atılmasından önceki son döneme denk gelen ‘dersane’ kavgası sırasında Yeni Şafak’a geçmişti. İki sene de burada kalem oynatan Yayla, liberallerin internetteki yayın organlarından biri olan Serbestiyet‘teki geçtiğimiz yıl kaleme aldığı bir yazısında Gezi Parkı’nın ve AKM’nin yıkımı ile ilgili de şöyle demişti:

“Alanda neyin yapılmasının doğru olacağını tartışmak anlamsız. Doğru üzerinde anlaşamayız. Onun yerine, alan hakkında meşru karar verme hakkı ve yetkisine kimin sahip olduğuna bakmak gerekir. Elbette bu, seçilmiş kamu otoritesidir. İhtilâf çok yoğunsa bölge halkının oy kullanacağı bir referanduma da gidilebilir. Ama parkı korumak ve AKM’nin yeniden inşa edilmesini engellemek için kalıcı bir işgal hareketine girişmek, şiddet kullanmak ve maksatlı olarak polisle çatışmak yanlıştır. İlerde göreve gelecek farklı bir kamu otoritesi, yukarıda izah ettiğim şekilde, AKM binasını yıkıp parkı ihya edebilir. Bu da aynı derecede meşru olur.”