Atılan işçiler Cargill'in kapısına dayandı: İşbaşı olmazsa gerçek eylem anlamda eylemlere başlayacağız

Sendikalaştıkları için işlerinden atılan Cargill işçileri, firmanın İstanbul'daki genel müdürlüğünün önde toplandı. İşçiler firmayı uyararak "14 arkadaşımızı derhal işbaşı yaptırın. Aksi durumda gerçek anlamda eylemlere başlayacağız. Kazanılana kadar devam edeceğiz." dedi.

Atılan işçiler Cargill'in kapısına dayandı: İşbaşı olmazsa gerçek eylem anlamda eylemlere başlayacağız

ABD’li gıda tekeli Cargill’in Bursa’daki fabrikasında sendikalaşma haklarını kullandıkları için işten atılan işçiler, direnişlerinin 150. gününde İstanbul’a yürüyüş başlatmıştı. İşçiler bugün firmanın genel müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak eylem düzenledi.

Cargill işçilerinin eylemine Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul İl Örgütü ve İYİ-SEN, TÜMTİS, DERİTEKS, Limter-İş, Belediye-İş, Limter-İş ile birlikte bazı siyasi partiler de destek verdi.

Firmanın Ataşehir’de bulunan Palladium Tower önündeki eyleminde “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Atılan işçiler geri alınsın”, “Sendika haktır engellenemez”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarını atıldı.

Firma önünde toplanan Cargill işçileri adına konuşan Suat Karlıkaya “Cargill işçilerinin tek talebi var. Yaşatılan mağduriyetin giderilmesi ve tekrar işbaşı yaptırılması” ifadelerini kullanırken, “Bulunduğunuz ülkenin kanunlarına uyma taahhüdünüz var. İşe iade davasını kazanırsak işbaşı yaptırma sözü veriyor musunuz? Yoksa daha önce yaptığınız gibi paraları ödeyip işbaşı yaptırmayacak mısınız?” diye sordu. Karlıkaya, Cargill yönetimine “14 arkadaşımızı derhal işbaşı yaptırın. Aksi durumda Tek Gıda-İş Sendikası olarak gerçek anlamda eylemlerimizi başlatacağız. Üyesi bulunduğumuz Uluslararası Gıda Sendikalar Birliği (IUF) aracılığı ile de bütün dünyada bu mücadeleyi vereceğiz” diyerek seslendi.

Atıldıkları işlerine geri dönmeyi ve sendika haklarının teslimini isteyen işçiler, firma önünde 3 gün boyunca oturma eylemi yapacaklarını belirtti.