Atatürkçü Düşünce Derneği'ne '27 Mayıs' soruşturması açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) hakkında 'darbeyi övdükleri' gerekçesi ile soruşturma başlattı.

Atatürkçü Düşünce Derneği'ne '27 Mayıs' soruşturması açıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Twitter hesabından 27 Mayıs’ta paylaşılan mesajda “Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan yarım yüz yıl önce, anayasa ve hukuk dışına çıkmış bir siyasal iktidara karşı direnme hakkını kullanmış ve ülke yönetimine el koymuştu. Ordunun arkasında milletin desteği vardı” denilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) hakkında sözkonusu tweet nedeniyle ‘darbeyi övdükleri’ gerekçesi ile soruşturma başlattı.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’NDEN AÇIKLAMA

“Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez (@add_genelmerkez) twitter hesabından, 27 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanmış olan “27 Mayıs” ile ilgili tweet, ADD Genel Başkan ve Genel Yönetim Kurulu üyelerinin bilgisi, onayı ve kararı olmaksızın paylaşılmıştır.

Söz konusu tweet, Atatürkçü Düşünce Derneği kurumsal kimliğini ve görüşünü yansıtmamaktadır. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin konu ile ilgili resmi görüşü aşağıdaki gibi Atatürkçü Düşünce Derneği sitemizde yayınlanmaktadır (add.org.tr).

Söz konusu tweet, dönem hassasiyeti dikkate alınarak ve siyaseten seçim arifesinde algı operasyonlarına malzeme olmaması için derhal kaldırılmış ve konu ile ilgili olarak Atatürkçü Düşünce Derneği İç Disiplin hükümleri gereği Hukuk Müşavirliğince soruşturma başlatılmıştır.

http://gazetemanifesto.com/2018/05/28/bakan-soyludan-add-aciklamasi-karsiliksiz-kalmasi-mumkun-degil/