Atatürkçü Düşünce Derneği'nde 'Galatasaray-Fenerbahçe derbisi' gerilimi devam ediyor

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Süheyl Batum, olaylı Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından Fatih Terim'in mesajını sosyal medya hesabından paylaşmış ve tepki çekmişti.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nde 'Galatasaray-Fenerbahçe derbisi' gerilimi devam ediyor

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Süheyl Batum, olaylı Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından Fatih Terim’in mesajını sosyal medya hesabından paylaşmış ve tepki çekmişti.

Fatih Terim’in ceza almasının ardından Batum, “Futbolcu sahanın ortasında hakeme hakaret etti, tükürdü. “Ağızdan çıkan her sıvı tükürük değildir” dediler. Ceza 3 maç. Geçen yıl “bir teknik direktör”, maçlardan sonra,”ben bu hakemleri tanırım, kötü niyetliler, vücut dilinden belli” dedi. Ceza 0 maç. Terim 10 maç. Ne adalet!” şeklinde bir mesaj daha paylaşmıştı.

Fenerbahçe Spor Kulübü ise, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Süheyl Batum’a sözlerinden dolayı tepki göstermiş ve kurumsal sosyal medya hesabından ‘Esefle kınıyoruz’ başlığı ile İzmir Marşı eşliğinde bir açıklama yayımlamıştı.

Atatürkçü Düşünce Derneği yapılan bu açıklamanın ardından kurumsal sosyal medya hesaplarından bir paylaşımda bulunarak, ‘Tek yürek, omuz omuza Genel Başkanımız Sayın Prof.Dr Süheyl BATUM’un yanındadır’ denilmişti.

ADD YÖNETİM KURULU ÜYELERİNDEN İSTİFA ÇAĞRISI

Ancak kamuoyunda Sühely Batum’un paylaşımları ile başlayan tartışmanın büyüdüğü ve ADD Yönetim Kurulu üyeleri arasında devam ettiği anlaşıldı.

Yönetim Kurulu üyeleri Özgün Şimşek, Durur Gök, Öner Tanık ve Binnur Güdücüler bir açıklama yaparak “ADD genel başkanları bugüne kadar hep birleştirici olmuştur ve bu ayrıştırıcı söylemler kabul edilemez” diyerek sosyal medya hesaplarında kamuoyunun yaptığı çağrıyı yineleyerek Batum’u istifaya davet etti.

Batum “Türk Ordusu’nun yarısı içeri atılırken, FETÖ’cü savcılarla tavla oynayan, halı saha maçı yapıp işler terse dönünce Atatürk’ü hatırlayanlarla bir tutmasın bizleri kimse” biçiminde bir paylaşımda bulunmuştu. Eski başkan Tansel Çölaşan’ın listesinden ADD Yönetim Kuruluna giren dört isim yaptıkları açıklamada Batum’u istifaya davet ederek “Milyonlarca taraftar kitlesine sahip olan ve FETÖ saldırılarına bir kale gibi direnen ve saygın spor kulübümüz Fenerbahçe hedef alınmıştır.” dediler.

Devamında, “Bu tweetin Süheyl Batum tarafından bilinçli olarak atıldığını düşünmekteyiz. Sürecin bundan sonraki kısmında sorumluluk almamızın kaçınılmaz olduğu kararı ve kararlılığı ile Batum’u ve kendisini bu göreve taşıyan bizim dışımızdaki yakın çalışma arkadaşları olan 18 Yönetim Kurulu üyesini istifaya davet ediyoruz. ADD birilerinin egolarını tatmin edip, siyasi emellerine alet edeceği bir dernek değildir.” sözleriyle Batum’u istifaya davet ettiler.

‘ADD VE FENERBAHÇE’Yİ KARŞI KARŞIYA GETİRMİŞTİR’

Batum’a istifa çağrısı yapan yönetim kurulu üyelerinden biri olan Öner Tanık “Süheyl Batum ve yönetimi, ADD tarihinde hiç görmediğimiz uygulamaları da beraberinde getirdi. Kendisine muhalif olan kişilerin örgütten tasfiyesi ve disiplin süreci başlatıldı. Batum yapmış olduğu paylaşımlarla ADD ve Fenerbahçe’yi karşı karşıya getirmiştir” diye konuştu.

Özgün Şimşek ise “Bu tweet bardağı taşırmıştır. Türkiye’nin en büyük en güçlü demokratik kitle örgütü olan derneğimiz yıpratılmaktadır. Diyanet İşleri Başkanı’nın fesli Mısıroğlu’nu ziyareti konusunda tepki vermeyen Batum, derneğimizi Fenerbahçe ile karşı karşıya getirmiştir” açıklaması yaptı. Durur Gök de “Tüm yönetim kurulu üyelerinin onayını almadan bizim adımıza açıklama yapılıyor. Batum ADD’yi bölmeye gelmiş gibi hareket ediyor” ifadelerini paylaştı.