Atatürk büst ve heykellerine son beş yılda 297 saldırı yapıldı

Son yılllara sık sık yaşanan Atatürk büst ve heykellerine saldırıların sayısını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı.

Atatürk büst ve heykellerine son beş yılda 297 saldırı yapıldı

Atatürk büst ve heykellerine yapılan saldırılarla ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son beş yılda 297 kişi hakkında adli işlem yapıldığını ifade etti.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un, Çukurova’da Atatürk heykeline yapılan çirkin saldırıyla ilgili soru önergesini yanıtlayan Bakan Soylu, olaya karışan kişinin yakalandığını ancak mahkemece serbest bırakıldığını belirtti. Soylu ayrıca, son beş yılda Atatürk büstü ve heykeline saldırdığı için 297 kişi hakkında adli işlem yapıldığını açıkladı.

Bulut son 16 yılda Atatürk’e saldırıların arttığına dikkat çekerken, iktidarın tutumunun bu tür eylemlerin artmasında etkili olduğunu belirterek “Her fırsatta Cumhuriyete ve kazanımlarına dil uzatan, Atatürk’ün adını cadde, sokak, stat ve devlet kurumlarından kaldıran iktidar, cezasızlık kültürü yaratmıştır. Amaç Atatürk’ü unutturmak, değersizleştirmektir. Bu insanlara cesaret veriliyor. Bunu hiçbir vicdan kabul etmez” dedi.