Ataşehir Belediyesi'nin işten çıkardığı Gülsüm Elvan yeniden kadroda

Taşerona kadro düzenlemesiyle birlikte “güvenlik soruşturması” gerekçesiyle işten işçiler, Pazartesi yeniden işbaşı yapacak. İşe yeniden başlayacaklar arasında çıkarılan Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da bulunuyor

Ataşehir Belediyesi'nin işten çıkardığı Gülsüm Elvan yeniden kadroda

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetiminde olan Ataşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 110 taşeron işçisi, işten çıkarılmalarını protesto etmek amacıyla belediye önünde bir araya gelerek oturma eylemi başlattı.

Taşerona kadro düzenlemesiyle birlikte “güvenlik soruşturması” gerekçesiyle işten çıkarılan işçiler arasında Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle başından vurularak hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da yer aldı.

PAZARTESİ TEKRAR İŞBAŞI YAPACAK

Yapılan oturma eylemi sırasında işçilerin yanına gelen ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan eski Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile onun yerine seçilen Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz işçilerin Pazartesi işlerine geri döneceklerini söyledi. Gazete Duvar‘ın konu için ulaştığı Elvan da Pazartesi yeniden işbaşı yapacağını kaydetti.

‘BANA BİR EKMEĞİ ÇOK GÖRDÜLER’

Elvan, sosyal medya hesabından “Benim oğlumu bir ekmek alırken öldürdüler bana da bir ekmeği çok gördüler. Benim işten çıkarılma gerekçem Berkin Elvan’ın annesi olmamdan başka bir şey değil. Onun annesi olmaktan gurur duyuyorum” paylaşımında bulunmuştu.

http://gazetemanifesto.com/2018/04/05/atasehir-belediyesi-gulsum-elvani-isten-cikardi/