Askeri fabrikanın satılmasına karşı işçiler meydanlarda

Sakarya Arifiye'deki askeri tank palet fabrikasının satılmas kararına karşo işçiler meydanlara iniyor.

Askeri fabrikanın satılmasına karşı işçiler meydanlarda

Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü bünyesindeki I. Ana Bakım Merkez Komutanlığı tank palet fabrikasının özelleştirilmesi, fabrikada çalışan işçiler tarafından protesto ediliyor.

21 Aralık 2018 günü Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla tank palet fabrikasının özelleştirme kapsamına alındığı duyurulmuştu. Öte yandan karar kapsamında adrese teslim bir satışın gerçekleşeceğine ilişkin haberimiz de sitemizde yer almıştı.

Büyük tepki çeken kararın ardından fabrikada örgütlü Türk Harb-İş Sendikası, kararın iptali için ülke genelinde kampanya başlattı.

“ASKERİ FABRİKALAR İŞÇİNİN EVİDİR”

Donanma Komutanlığı’ndaki Gölcük Tersanesi’nde çalışan Harb-İş Kocaeli şubesi üyesi işçiler, Sakarya’nın Arifiye ilçesinde bulunan 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. İşçiler, ellerindeki dövizlerle özelleştirme kararını eleştirirken, Harb-İş Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız, “Askeri fabrikalar milli servettir, işçinin ve emekçinin evidir” dedi.

Gölcük Tersanesi’nde çalışan işçiler, Anıtpark Meydanı’nda toplanıp Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi.

Harb-İş Kocaeli Şubesi üyesi işçiler, ellerinde taşıdıkları dövizlerle özelleştirme kararını eleştirirken, askeri fabrikaların kendilerinin evleri olduğunu söyledi. Harb-İş Kocaeli Şubesi Başkanı Yıldız da yaptığı konuşmada özelleştirmeye tepki gösterdi.

“TESLİMİYETÇİ ANLAYIŞTAN DÖNÜLMELİ”

Yıldız, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzası ile 20 Aralık tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 481 sayılı karar ile sendikamızın örgütlü olduğu Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrika Genel Müdürlüğü’ne ait, Sakarya Arifiye’de bulunan 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü iş yeri maalesef özelleştirme kapsamına alınmıştır. Türk Harb-İş Sendikası olarak bizler söz konusu karar olan 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün 25 yıllığına işletme hakkı, özel sektöre devredilme kararını kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Kurulduğu 1975 yılından bugüne Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde milli savunma sanayine ciddi katkıları bulunan bu iş yerimizin ani bir kararla özelleştirme kapsamına alınması ve bu karar ile ilgili hiçbir yetkiliden açıklama yapılmaması, 714’ü işçi olmak üzere 927 personeli derinden üzmüştür. 3-5 bürokratın şahsi heveslerine, ülke savunmasının kaderi teslim edilemez. Bu teslimiyetçi anlayıştan ve bu yanlış karardan dönünüz. Bizlere tatminkar açıklama yapılana kadar ve bu karardan dönülene kadar tüm üyelerimiz ile geleceğimize sahip çıkmak için her türlü hukuki yolları ve üretimden gelen gücümüzü sonuna kadar kullanacağız” diye konuştu.

ARİFİYE’DE DE EYLEM

Öte yandan Türk Harb-İş’in Sakarya Şubesi de, I. Ana Bakım Merkez Komutanlığı’nın bulunduğu Arifiye’de  bu akşam 18.00’da Gar Meydanı’nda konuyla ilgili bir basın açıklaması düzenleyeceğini duyurdu. Şube Başkanı Yaşar Yavuz, emekçilerin yanında olan tüm Sakaryalıları basın açıklamasına destek vermeye çağırdı.