'Milli ve Yerli' dediler ama: ASELSAN'ı yabancılara satıyorlar

ASELSAN'ın halka arz edilmesi süreci kapsamında yüzde 12'lik hissesi satılıyor. Satışın yüzde 40'lık bölümünün ise yabancı yatırımcılara pay edileceği belirtiliyor.

'Milli ve Yerli' dediler ama: ASELSAN'ı yabancılara satıyorlar

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, kurumun ikincil halka arz süreci hakkında, “Yüzde 60 oranında yerli, yüzde 40 oranında yabancı yatırımcılara açtık” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı kuruluşu olan ve 1975 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren ASELSAN, 31 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde ikincil halka arz için talep toplayacak. Konuyla ilgili DHA‘nın sorularını yanıtlayan Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, halka arz gelirlerinin 4 kategoriye ayrıldığını belirterek, “Birinci kategoride yeni teknolojilere yapılacak yatırımlar. İkinci kategoride işletme gelirleri yüzde 10 oranında. Üçüncü kategori Ar-Ge’ye ayrılacak yüzde 20’lik kısım. Dördüncü kısım ise yüzde 30’luk pay, bu da şirket birleşimleri. Hem ulusal hem uluslararası şirket satın almaları ve birleşmelerinde kullanılacak” dedi.

Halka arz sürecinin oranları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Haluk Görgün, “Yüzde 60 oranında yerli, yüzde 40 oranında yabancı yatırımcılara açtık. Kurumsal ve bireysel yatırımcılar arasında da bir ayrım göstermeden yüzde 30 yüzde 30 bir paylaşım oldu. Her şey çok güzel gidiyor” diye konuştu.

ASELSAN’ın halihazırda yüzde 84.58 oranında sahipliği Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na ait, geri kalan kısım ise halka açık hisselerden oluşuyor.