Arınç’tan Gül’e: ‘Ağabey ne diyorsun’ demesini beklerdim

AKP’nin kurucularından Bülent Arınç, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adının cumhurbaşkanı adaylığı ile geçtiği süreçte kendisine danışmaması konusunda serzenişte bulunurken “Aramızda bu kadar hukuk varken, böyle önemli bir konuda ‘Ağabey ne diyorsun’ demesini şahsen beklerdim. Olmadı…” dedi.

Arınç’tan Gül’e: ‘Ağabey ne diyorsun’ demesini beklerdim

Gül’ün cumhurbaşkanlığı adayı olması ve 24 Haziran seçimlerinde AKP’nin bazı kurucu isimleri ile birlikte Saadet Partisi’ne katılacağı konuşulurken geçen hafta AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç’la bir görüşme yapmıştı. Arınç görüşmeden sonra partisine bağlılık mesajları vermişti.

‘Kanaatimi söyledim, Erdoğan mutlu oldu’

Bülent Arınç’tan Abdullah Gül açıklaması: Herkes üslubuna dikkat etmeli

Vatan Gazetesi yazarı Murat Çelik bugünkü yazısında Arınç’la yaptığı telefon söyleşisini aktardı.

Erdoğan’ın kendisine cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif ettiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirten Arınç “Hayır, hayır… Böyle bir şey benden de gitmedi, ondan da gelmedi. Biz tamamen son gelişmeler ve Abdullah beyin adaylığı konusunu görüştük. O noktada da kanaatlerimi çok açık ifade ettim. Kendisi de bundan mutlu oldu” diye konuştu.

‘Görüşmememize üzüldüm’

Erdoğan’ın kendisinden Gül’le görüşmesi yolunda bir talebi olmadığını belirten Arınç’ın “Peki bu süreçte Gül’le temasınız oldu mu?” sorusuna verdiği yanıtı ise şöyle: “Beklentinin aksine hiçbir görüşme olmadı. Ben buna da ayrıca üzüldüm. Beni davet edip, ‘Konuyu istişare edelim’ dese yine bunları söyleyecektim belki ama istişare etmiş olacaktık.”

“YAZI DA GELSE TURA DA GELSE…”

Muhalefetin adaylarını da değerlendiren Arınç, “kazanacak bir tablo yok” yorumunda bulundu: “Tayyip Bey’in karşısında hangisi olursa olsun ikinci tura kalacak gücü yok. Tayyip Bey bu işi birinci turda alacak, öyle görüyorum. Şimdi daha rahat oldu ama Abdullah Bey de olsa yine Tayyip Bey kazanırdı. Belki farklı güçler devreye girerdi ama yine kazanırdı. Yani yazı da gelse, tura da gelse Tayyip Bey kazanır.”