Arif Sağ: Orhan'ın peşini bırakmam

Arif Sağ, MESAM'da 'etnik kökekn ve inanç üzerinden örgütlenme' olduğunu öne süren Orhan Gencebay'a dava açıyor.

Arif Sağ: Orhan'ın peşini bırakmam

Halk müziği sanatçısı Arif Sağ, Saray’ın hayranı Orhan Gencebay’ın MESAM’dan ayrılırken yazdığı istifa dilekçesinde nefret suçu işlediğini iddia ederek Türkiye’de ve yurtdışında dava açacağını açıkladı.

Şubat ayında MESAM’daki başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinden bir grup sanatçı arkadaşıyla birlikte istifa eden Orhan Gencebay, Arif Sağ başkanlığındaki yönetim kuruluna “etnik ve mezhepsel örgütlenme” imasında bulunmuştu.

HT Magazin’den Tarkan Abdullahoğlu‘nun haberine göre, Küba’da kanser tedavisi gördükten sonra geçen ay beyninden ameliyat olan Sağ, bir hastane çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Usta sanatçı, Gencebay’ın nefret suçu işlediğini ve uluslararası yargıya gideceğini söyleyip “Bunun peşini bırakmam.” dedi.

Orhan Gencebay’ın şubatta MESAM’dan ayrılırken yazdığı istifa dilekçesinde “MESAM, etnik köken ve inanç üzerinden örgütlenerek faaliyette bulunulacak veya ele geçirilecek bir kurum değildir” şeklindeki sözleri tepkiye neden olmuştu. Arif Sağ, Orhan Gencebay’ın bu sözlerini mezhepçi bularak tepkisini şu sözlerle dile getirmişti: “Görülüyor ki Sayın Orhan Gencebay, kendisinin temsil etmediği bazı etnik, inançsal ve kültürel değerlerin yönetim kurullarımızdaki temsiliyetinden rahatsızlık duyuyor.” Sağ, bu sözlerle ilgili Orhan Gencebay’a Türkiye’de ve uluslararası mahkemelerde dava açmaya hazırlanıyor.

Öte yandan sağlığının iyiye gittiğini belirten Arif Sağ, kemoterapi tedavisinden sonra birkaç saat boyunca dengesi bozulduğu için hastane çıkışında otomobiline tekerlekli sandalyeyle götürüldü.