Arçelik CEO'su Bulgurlu: Maliyetleri tüketiciye yansıtmaya mecburuz

Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, “Artan maliyetleri kademe kademe tüketicilere yansıtmak zorunda kalacağız” dedi.

Arçelik CEO'su Bulgurlu: Maliyetleri tüketiciye yansıtmaya mecburuz

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, hammadde fiyatlarını etkileyen dolar kuru ile piyasada fiyat artışlarının kaçınılmaz hale geldiğine dikkat çekerek “Mecburen biz de artan maliyetleri kademe kademe olsa da tüketiciye yansıtmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen tüketici elektroniği fuarı IFA’da konuşan Hakan Bulgurlu, sektörün 2018 sonunda adetsel bazda yüzde 5 daralacağını açıklarken, “Mecburen biz de artan maliyetleri kademe kademe olsa da tüketiciye yansıtmak mecburiyetindeyiz. Tüketim düşüşü de bundan kaynaklanacak” dedi.

Bulgurlu şu ifadeleri kullandı: “Kur ihracat anlamında avantaj sağlıyor. Ancak sanayimizde ithal girdiler olduğu için herkesin beklediği kadar avantaj sağlamıyor. Zaten Arçelik’in iş hacminin yüzde 65’ten fazlası uluslararası işlerden geliyor. Asya’da birçok yeni işimiz var. Filipinler ve Endonezya’da yeni şirketlerimiz var. Bütün bunlar yurtdışı ciromuzun artışına katkı sağlıyor. Uluslararası büyümemiz hızlanarak devam ediyor. Eldeki stoklarımızı ve onların hareketlerini değerlendirip ona göre fiyat artışlarına karar veriyoruz. Şu an belirlediğimiz bir oran yok.”