AP'den Amazon'a: Orak çekiçli ürün satmayın!

Avrupa Parlamentosu'na üye 27 ülke, online alışveriş sitesi Amazon'u Sovyet sembolleri taşıyan ürünlerin satışını durdurma çağrısı yaptı.

AP'den Amazon'a: Orak çekiçli ürün satmayın!

Avrupa Parlamentosu’na üye 27 ülke, online alışveriş sitesi Amazon’u Sovyet sembolleri taşıyan ürünlerin satışını durdurma çağrısı yaptı.

Avrupalı parlamenterler, Avrupa Parlamentosu adına Litvanyalı üye Antanas Guoga tarafından kaleme alınan ve Amazon CEO’su Jeff Bezos’a iletilen mektupta, özellikle orak-çekiç sembollerinin bulunduğu tişörtlere, giyeceklere, bayraklara ve hediyelik eşyalara dikkat çekti.

Sputnik’in haberine göre; Parlamenterler, söz konusu ürünlerin Sovyet rejimini yücelttiğini ve dolayısıyla, Amazon müşterisi olan milyonlarca Avrupa vatandaşına anlayış gösterilmediğini savundu.

Amazon’la bağlantılı ‘WhyNotSwastika’ adını verdikleri bir kampanya başlatan Litvanyalı sosyal medya kullanıcıları, Sovyet sembollerinin Nazi sembolleriyle bir tutulması gerektiğini savunmuş ve bunların satışından vazgeçilmesini talep etmişti.

Eylül ayında ABD’li perakende Walmart, Litvanya’nın Washington Büyükelçisi Rolandas Krisciunas’un talebi üzerine Sovyet sembolleri taşıyan tişörtleri satıştan kaldırmıştı.