Antep'te 'umre' protokolü: 164 çocuk Suudi Arabistan'a gönderilecek

AKP'nin henüz reşit düzeyde olmayanlara yönelik dini dayatmaları yerel yönetimler aracılığıyla da devam ediyor.

Antep'te 'umre' protokolü: 164 çocuk Suudi Arabistan'a gönderilecek

Manifesto/Gaziantep

Gaziantep’te AKP Şahinbey Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, Gaziantep Valiliği himayesinde “dini kitap okuma yarışması” düzenleyerek dereceye giren öğrencileri Umre’ye gönderecek. İmzalanan protokolle “proje” dahilinde 164 öğrenci öğretmenleriyle birlikte Suudi Arabistan’a gidecek.

Gaziantep Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan “Kırk Hadis Kırk Yorum” kitabını lise öğrencilerine okutmayı hedefliyor. 64 lisede uygulanacak projede İl Milli Eğitim Müdürlüğü de aktif rol alarak, öğrencilere uygulanan dini eğitimi bir kat daha artıracak bir çalışma yapacak.

18 yaşından küçük çocuklara dini eğitim verilmesi kamuoyu tarafından yoğun bir şekilde tartışılır ve zorunlu din dersi dayatmasına yönelik olarak Türkiye’nin büyük bir kesiminden tepkiler gelmeye devam ederken Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep Valiliği’nin projesi çocuklara yönelik dini dayatmaların daha da artacağını gösteriyor.

Öte yandan sözkonusu “proje”nin “Kaşıkçı cinayeti” tartışmaları nedeniyle Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye boykot için kampanya başlatıldığı bir dönemde düzenlenmesi tartışma konusu oldu.

BELEDİYE DAHA ÖNCE DE ‘CAMİYE GİTME PROJESİ’ DÜZENLEMİŞTİ

Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun, Belediye kaynaklarını kullanarak daha önce de “Haydi Çocuklar Camiye Namazını Kıl Puanını Topla Projesi” düzenlediği biliniyor. Bu projede de camiye giderek Kuran okuyan, namaz kılan, ilahiler okuyan ve tesbihat çeken çocukların bu vesileyle “puan” biriktirip çeşitli ödüller kazanması amaçlanmıştı.