Antep'te korkunç gerçek: 18 ayda bin 605 çocuk anne oldu

Sağlık Bakanlığı'na kayıtlarına göre Antep’te 2018 yılı içerisinde 18 ayda bin 605 çocuğun anne olduğu öğrenildi.

Antep'te korkunç gerçek: 18 ayda bin 605 çocuk anne oldu

İstanbul’daki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2017 yılında yaşları 18’in altında 115 çocuğun hamile olduğunun saptanması hafızalardan silinmezken, konuyla ilgili Gaziantep iline ilişkin açıklanan rakamlar olayın vehametinin ne denli büyük olduğunu gösteriyor.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Antep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, kentte ‘çocuk anne’ sorununun bulunduğunu ve sayının her geçen gün arttığını söylerken, eline ulaşan rakamı açıkladı.

Sağlık Bakanlığı kayıtlarına göre Antep’te 2018 yılı içerisinde 18 ayda bin 605 çocuğun anne olduğunu ifade eden Taşdoğan, “Ülkemizde olduğu gibi Gaziantep’teki en önemli sorunlardan biri de çocuk anne sayısının her geçen gün daha da artmasıdır. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre birinci sırada yer alan 2017 yılında bin 106, 2018’in ilk altı ayında ise 499 çocuk gebe kayda girdi. Bu verilere göre 18 ayda bin 605 çocuk anne oldu. Bu durum ülkemiz ve şehrimiz açısından oldukça can sıkıcı bir durumdur. Gerekli önlemler ve yaptırımlar konusunda adımları net atmadığımız sürece bu sayı korkunç noktalara gelecektir. Bu konu ile ilgili olarak çocuk haklarının yok sayılmasını engellemek ve çocuk hakları ile ilgili komisyon kurularak gerekli düzenlemelerin en ivedi şekilde yapılması gerekmektedir” şeklinde konuştu.