Antep'de 10 günde bin işçi işten atıldı

Ağırlıklı olarak tekstil ve gıda iş kolunun bulunduğu 150 bine yakın işçinin çalıştığı organize sanayi bölgelerinde, işçi çıkartmaların bayram tatili sonrası artacağı ifade ediliyor

Antep'de 10 günde bin işçi işten atıldı

Son dönemlerde Türkiye ekonomisinde yaşanan sıkıntılar sonrasında Gaziantep’in en büyük fabrikalarından olan Şireci, Gürteks, Sanko, Merinos, Meltem Tekstil gibi işletmelerde son on günde binin üzerinde işçinin işten çıkarıldığı söyleniyor. İşten çıkarmaların ‘gönüllü çıkış’ adı altında yapıldığı ve işçilerin tazminatlarının yarısı ödenerek işten çıkarıldığı belirtiliyor.

Ağırlıklı olarak tekstil ve gıda iş kolunun bulunduğu 150 bine yakın işçinin çalıştığı organize sanayi bölgelerinde, işçi çıkartmaların bayram tatili sonrası artacağı ifade ediliyor. 

Evrensel’in haberine göre, fabrikalarda yaygınlaşan ‘kursiyer işçi uygulaması’ ile de işçiler kursiyer statüsüne sahip oluyor ve 6 ay boyunca ücretini İŞKUR’un İşsizlik Fonu’ndan alıyor. ‘Kursiyer’ olarak çalışan işçilerin sigorta primleri de yatırılmıyor. Sadece işle ilgili sağlık sorunları yaşandığında sağlık hizmetinden yararlanabiliyor.