Antalya Valisi: Gerekli gereksiz en küçük olayda gaz kullanıyoruz

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, emniyet yetkilileri ve polislere seslenirken "En küçük olaylarda bile gaz kullanıyoruz. Buna gerek yok. Gaz son çare olmalı." dedi.

Antalya Valisi: Gerekli gereksiz en küçük olayda gaz kullanıyoruz

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, emniyet yetkilileri ve polislere seslenirken “En küçük olaylarda bile gaz kullanıyoruz. Buna gerek yok. Gaz son çare olmalı.” dedi.

Kemer’de Emniyer Genel Müdürü’nün de katıldığı Çevik Kuvvet ve Spor Güvenliği Şube Müdürlükleri Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Karaloğlu, “olayların gerçekleşmeden önce önlenmesinin önemi”ni vurgularken, özellikle çevik kuvvet polislerinin olaylara müdahale ederken dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Karaloğlu, şöyle devam etti:
“Van Valisi olarak görev yaptığım dönemde enkaz başında bir personel arkadaşımız bana ve bazı bakanlara tepki gösteren kişilere karşı gaz kullanıyor. Rüzgar da tersten esince gaz nedeniyle arama kurtarma çalışmaları duruyor. Deprem boyunca ‘Gazcı Vali’ diye ismimiz çıktı. Gaz kullanımına oldukça dikkat edilmeli. Kendi canımız ya da herhangi bir vatandaşın canı tehlikeye girmeden gaz kullanmayın. Biz bazen gerekli gereksiz en küçük olaylarda, çok basit tedbirlerle engelleyeceğimiz olaylarda bile gaz kullanıyoruz. Buna gerek yok. Gaz son çare olmalı.”

‘OLAY BİZİM ÜSTÜMÜZDE KALDI’

Antalya’da oynanan Eskişehir- Göztepe karşılaşmasında yaşadığı stresi Van Depremi’nde bile yaşamadığını söyleyen Vali Karaloğlu, “Böyle bir spor yok. Böyle bir futbol maçı anlayışı yok. Her türlü tedbiri aldık. Maçın başlamasına az zaman var. Maç başlıyor, dakika 1, stat yandı. Bizde ‘Bugün can kaybı olmadan bitiremeyiz’ anlayışı oluşmaya başladı. Baktık, inceledik. Biz tedbir alırken, birileri de maçı sabote etmek için elinden geleni yapmış. İçimizden de arkadaşlarımız var. ‘Özel güvenlikçi’ diye para verip getirdiğimiz adamların da hatası vardı. Birçok spor unsurunun da ihmali ve kastı vardı. Kimse olayı sahiplenmedi. Olay bizim üstümüze kaldı. Bu nedenle özellikle tek maçlı final karşılaşmalarına dikkat edilmeli. Biz o maçtan sonra federasyona ‘Bu maçların Antalya’da oynanmasını istemiyoruz’ diye resmi yazı yazdık. Burası turizm şehri. Bu final maçları mayıs ayı sonunda, haziranın başında oynanıyor. Zaten polisimizin işi başından aşkın. Şehre her gün 60 bin yabancı geliyor” dedi.