Anne babalar dikkat: Aile Bakanlığı çocuklar için "uygun içerikli" kitap listesi oluşturacak

MEB onayıyla okullarda dağıtımına izin verilen ve hem çocuk pedajogisine son derece zararlı, hem de laiklik ilkesine açıkça aykırılık teşkil eden içeriğe sahip kitaplar, 'AKP denetimi'nden geçecek.

Anne babalar dikkat: Aile Bakanlığı çocuklar için

MEB onayıyla okullarda dağıtımına izin verilen ve hem çocuk pedajogisine son derece zararlı, hem de laiklik ilkesine açıkça aykırılık teşkil eden içeriğe sahip kitaplar, Aile Bakanlığı’nın denetiminden geçecek. Çocukları cemaat ve tarikat yapılanmalarına ait anaokullarında yine bu dinci kuruluşların yayınevlerince dağıtılan kitaplara maruz bırakan AKP’nin nasıl bir denetim uygulayacağı ise merak konusu.

Henüz okuma yazma dahi bilmeyecek yaştaki çocuklara dağıtılan sözkonusu kitaplara gelen tepkilerin ardından Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 0-6 yaş grubundaki çocuklar için “uygun içerikli” kitap listesi hazırlayacak bir çalışma grubu oluşturduklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bakanlığın Türkiye genelinde orta öğretim seviyesindeki öğrencilere yönelik düzenlediği Münazara Yarışması’nın final programına katıldı. Programda bir konuşma yapan Kaya, çocuklar için bir kitap listesi hazırlayacaklarını söyledi.

Bakan Kaya “Biz ayrıca 0-6 yaş grubundaki çocuklarımız için uygun içerikli kitap listeleri oluşturulması için bir proje başlattık. Geçtiğimiz günlerde medyada da yer aldı. Çocuk kitaplarının çok uygunsuz içeriklerle basımda olduğunu haberlerde de izledik. Biz de bakanlık olarak bu konuda bir çalışma grubu oluşturduk ve 0-6 yaş grubundaki çocuklarımıza uygun kitap listelerini hazırlamak üzere bir çalışma grubumuz hizmet verecek” diye konuştu.

http://gazetemanifesto.com/2018/01/18/mebin-dagittigi-kitapta-skandal-ifadeler-kendisini-bana-teslim-etmesi-karsiliginda/

http://gazetemanifesto.com/2017/04/25/anaokullarina-cihad-tavsiyeli-boyama-kitaplari-dagitildi/