Anlaşma sağlanamayan Mahle'de işçiler grev kararını astı

İzmir'de Mahle fabrikası işçileri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararını fabrikaya astı.

Anlaşma sağlanamayan Mahle'de işçiler grev kararını astı

İzmir Gaziemir’deki Ege Serbest Bölge (ESBAŞ)’ta kurulu bulunan Alman menşeli piston üreticisi Mahle Fabrikası yönetimi ile işyerinde örgütlü DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş İzmir Şubesi’nin arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca grev kararı alındı.

550 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde sendika maaş ve sosyal haklarda yüzde 30 zam ve yılda 3 defa gıda talep etmesine rağmen Mahle yöneticileri yüzde 23 zam önerisinde bulundu ve gıda yardımı talebini de kabul etmedi. Bunun üzerine grev kararı işyerine işçilerce sabah vardiya girişinde yapılan eylemle asıldı.

Mahle işçileri Almancası da yazılı olan “İnsan onuruna yaraşır bir ücret istiyoruz” pankartıyla fabrika içinde yürüyüş düzenledi. İşçiler “Mahle işçisi direnişin simgesi”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Zafer direnen emekçinin olacak” ve “Asla teslim olmayacağız” sloganlarını atarak taleplerinin yerine getirilmesini istedi.

İşte asılan grev kararı: