Ankara'da TKH üyelerine gözaltı: Gerekçe 1 Mayıs bildirileri

Ankara'da TKH üyelerine gözaltı.

Ankara'da TKH üyelerine gözaltı: Gerekçe 1 Mayıs bildirileri

Ankara’da Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) haftalık yayın organı Sosyalist Cumhuriyet gazetesinin satışını yapmakta olan ve 1 Mayıs çağrısı yapan TKH üyesi 5 kişi “Valilik izni” bahane edilerek gözaltına alındı.

Gözaltına alındıktan sonra karakola götürülen TKH üyelerinin dağıttıkları 1 Mayıs’a çağrı bildirilerinin Ankara Valiliği’nin “belirlediği” sloganlara uygun olmadığı aktarıldı. TKH üyeleri idari para cezası kesilerek serbest bırakıldı.

http://gazetemanifesto.com/2018/04/18/tkhden-cagri-1-mayista-gucumuzu-gosterelim/

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN “SAKINCALI SLOGANLAR” LİSTESİ

Geçtiğimiz günlerde Ankara Tabip Odası, TMMOB, DİSK, Genel İş Sendikası, Eğitim Sen ve Türk İş’in 1 Mayıs’ta Kızılay’dan Tandoğan Meydanı’na gerçekleştirmek istediği yürüyüşe izin vermeyen Ankara Valiliği, bildirim metninde yer alan bazı slogan ve afişlerin ise “anlamının anlaşılmadığı” savunmuştu.

1 Mayıs’la ilgili olmayan pankart, afiş, levha ve broşürlerin yürüyüşte kullanılacağını ileri süren ve Ankara Valisi Erkan Topaca imzasını taşıyan ret yazısında şunlar kaydedildi:

“Belirtilen nedenlerle, bahse konu toplantı ve gösteri yürüyüşü ile ilgili olarak verilen bildirimdeki hususların tekrar gözden geçirilmesi ve düzenleme kurulu üyelerinden birisinin ayrılması dolayısıyla düzenleme kurulu ve bildirimin yenilenmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim.”

Ankara Valiliği’nin sakıncalı bulduğu sloganlar şöyle: “Genel grev, genel direniş!”, “Zam zulüm işkence işte AKP!”, “İşçi katilleri hesap verecek!”, “İstikrar sürüyor işçiler ölüyor!”, “Silaha değil eğitime bütçe!”, “Susma haykır taşerona başkaldır!”, “Kahrolsun MİT, CİA, Kontgerilla! “, “Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın!”, “Afkanistandan, Filistinden, Suriyeden elini çek!”, “Zorunlu Din dersi kaldırılsın!”, “Jin Jiyan Azadi”, “Kadın cinayetleri münferid değil, politiktir!”, “AKP elini bedenimden çek!”, “Erkek vuruyor, devlet koruyor!”, “Kentsel dönüşüm talan demektir!”.