Ankara’da HDP’lilere polis müdahalesi

HDP Ankara İl Örgütü üyeleri ile HDP milletvekillerine polis müdahale etti.

Ankara’da HDP’lilere polis müdahalesi

İran’da 23 Haziran 2017 tarihinde yaralı olarak yakalanan 24 yaşındaki Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi, perşembe günü mahkeme kararı ile idam edilecek. İdam kararını protesto etmek isteyen HDP Ankara İl Örgütü üyeleri ile HDP milletvekillerine polis müdahale etti. HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu bu sırada polis tarafından tartaklandı.

‘Allah’a karşı gelmek ve silahlı örgüte üye olmak’ suçlamalarıyla idam cezasına çarptırılan Panahi’nin idam edilmesine günler kala Ankara’daki İran Büyükelçiliği önünde HDP Ankara İl Örgütü tarafından siyah çelenk bırakılarak eylem yapılmak istendi.

Valilik kararı nedeniyle eyleme izin verilemeyeceğini söyleyen polis, HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile konuşmaya başladı. “Sizi ayıracağız, gruba müdahale edeceğiz. Geçin kendi yerinizde yapın açıklamanızı” diyen emniyet amiri daha sonra polise “Süpürme” talimatı verdi. HDP milletvekili Kerestecioğlu’nun da aralarında bulunduğu partililer polis tarafından darp edilerek Büyükelçilik önünden uzaklaştırıldı.