Ankara'da çiftçiler otoyolu trafiğe kapattı

Ankara'nın Akyurt ilçesinde yaşayan çiftçiler ilçelerine kurulacak besi çiftliğini protesto etmek ve inşasını durdurmak için Ankara - Çankırı ve Ankara - Kastamonu karayolunu traktörleriyle çift yönlü olarak trafiğe kapattı.

Ankara'da çiftçiler otoyolu trafiğe kapattı

Ankara’nın Akyurt ilçesinde yaşayan çiftçiler ilçelerine kurulacak besi çiftliğini protesto etmek ve inşasını durdurmak için Ankara – Çankırı ve Ankara – Kastamonu karayolunu traktörleriyle çift yönlü olarak trafiğe kapattı.

Ankara Akyurt ilçesi Haydar Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, mahallelerinde başlayan besi çiftliğini inşaatını protesto için yaklaşık 60 traktörle, Ankara ile Çankırı ve Kastamonu arasında ulaşımı sağlayan otoyolu yaklaşık bir saat kadar trafiğe kapattı.

Akyurt ilçesine bağlı Haydar ve Elecik Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, konuyla ilgili şikayetlerini kurumlara ilettiklerini, Akyurt Kaymakamı Osman Altın’dan ise ‘inşaatın durdurulduğu’ sözünü aldıklarını; buna rağmen hafriyat çalışmalarının başladığını aktardılar.

Besi çiftliği inşaatının başlamasını protesto için 60 traktör ve çok mahalleliyle karayolunu trafiğe kapatan vatandaşların protestosuna Jandarma müdahale etti. Jandarmanın ikna çabaları sonuç vermezken, protesto Akyurt Kaymakamı Osman Altın’ın mahallelileri ikna etmesiyle son buldu. Mahallelilerden birisi Kaymakam Altın’a “Evlerimizin bulunduğu alana 200 metre mesafe uzaklığa besi çiftliği kurulması için ruhsat verildi ve inşasına başlandı. Besi çiftliği yapılmaması için gerekirse yolu yeniden trafiğe kapatırız. Kokunun ve sineğin içinde yaşayamayız. Besi çiftliği ruhsatı iptal edilene kadar mücadelemiz sürecek” derken, Kaymakam “Hepimiz kanunlara uygun hareket etmek durumundayız, bu şekilde yol kapatmanız doğru değil. Ben taleplerinizi Akyurt Belediye Başkanı ve Valimize ileteceğim. Davanın sonuçlanmasını beklemek zorundayız, Türkiye bir hukuk devletidir ve hukuk kurallarına uygun bir şekilde sizler de hakkınızı aramalısınız. Ben bu konu ile ilgili olarak elimden gelen gayreti göstereceğim” ifadelerini kullandı.

Mahalleliler besi çiftliğinin ruhsatı iptal edilene kadar konunun takipçisi olacağını söylerek protestolarını sonlandırdı.