Ankara Anlaşması yeniden görüşülecek

İngiltere Parlamentosu’nda 24 Nisan 19:00-21:00 saatleri arasında gerçekleşecek programda avukatlar ve siyasetçiler İçişleri Bakanlığı'nın (Home Office) Ankara Anlaşması’ndaki sınırsız oturum hakkının kaldırması kararını değerlendirecekler.

Ankara Anlaşması yeniden görüşülecek

İngiltere Parlamentosu’nda 24 Nisan 19:00-21:00 saatleri arasında gerçekleşecek programda avukatlar ve siyasetçiler İçişleri Bakanlığı’nın (Home Office) Ankara Anlaşması’ndaki sınırsız oturum hakkının kaldırması kararını değerlendirecekler.

Ev sahipliğini Muhafazakar Parti Milletvekili Sir David Amess’in yapacağı toplantının moderatörlüğünü Londra Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ateşesi Ayşegül Yeşildağlar üstlenecek.

Mart ayında belirli bir değişiklik süresi vermeden Home Office Ankara Anlaşması olarak bilinen ECAA Türk İşçi Vizesi’ndeki 3 yıldan sonra sınırsız oturum hakkına başvurma yolunun artık kapandığını belirtmişti. Bu kararın 2017’deki Ankara Anlaşması Vizesi konusunda bir dava kararının sonucu olarak verildiğini belirten Home Office 16 Mart itibariyle yeni sınırsız oturum hakkı başvurularını almayacağını duyurmuştu.